Pontiac Trans Sport: Oliemeter fluctueert bij hogere toerentallen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.8V6

Wanneer mijn Pontiac 3.8V6 uit 1995 (240.000 km, motor 180.000 km) hogere toerentallen maakt (b.v. bij extra gas geven), dan schiet de oliedrukmeter omhoog en fluctueert. Dit treedt nu op bij steeds lagere toerentallen (al bij 3.000 toeren en aangezien mijn versnellingsbak heeft last van het 'overdrive probleem' dat eerder in dit forum is besproken, fluctueert hij sinds vandaag al wanneer hij 'uit de overdrive' schiet). Oliedruk is verder (stationair, lagere toerentallen) normaal. Aangezien ik de auto dagelijks voor woon werkverkeer (ca. 200 km/dag) gebruik, is er iemand bekend met dit probleem en is het veilig om hier mee door te rijden of is het een voorbode van ergere problemen zoals b.v. veroorzaakt door compressieverlies? Toen ik het probleem vorige maand aangaf bij mijn garage vermoedde men dat het aan de meter lag, maar toen trad het symptoom alleen op bij het geven van veel gas, bv. bij inhalen.

Bij voorbaat dank,

Jeroen

jeroen99

Geplaatst door jeroen99 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

ik zou de olie en het filter eens verversen, lijkt op een dichtgroeiende oliezeef.... enneh, deze hebben geen lampje voor de oliedruk, dus 0 op de meter is gewoon geen oliedruk. of de sensor is stuk, of je krijgt bij hogere toeren rsare spanningen... check je massa's eens.

gr

Peco Power

jeroen99 (0), 11 jaar geleden

Dank voor het snelle antwoord.
Ik zal olie en filter z.s.m. verversen en zal de resultaten ervan laten weten.

Groet,

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.