Renault 0: LPG storing, auto slaat af

Brandstof: LPG, Motorcode: 2L

Hallo LPG-experts,
Ik heb een probleem met mij LPG-installatie van mijn Megane uit 1999. Omdat hij erg slecht liep op gas, heb ik een poosje geleden de verdamper gedemonteerd en schoongemaakt. Ik contateerde dat het membraam verstelen was en heb de zaak teruggebouwd om op zoek te gaan naar een revisieset. De motor liep toen alleen nog maar stationair op gas, als het gaspedaal werd aangeraakt sloeg de motor af.
Voor mijn verdamper is geen revisieset op de markt, dus was ik gedwongen om een nieuwe verdamper aan te schaffen. Deze heb ik zojuist ingebouwd, maar helaas heb ik nog steeds dezelfde symptomen. Opnieuw inleren van de installatie helpt niet.
Het betreft een EAS Eurogas installatie met een verdamper van Landi Renzo SE81 SIC (model met stappenmotor bovenop in Gasuitvoer).
De stappenmotor bovenop is overgebouwd van de oude.

Wie heeft enig idee wat ik nog kan doen?

Groet,

Giver

giver

Geplaatst door giver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Frederikensjoukje (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Ik heb met mijn espace met een landi installatie ook een periode gehad (na het plaatsen van de lpg installatie) dat de auto op lpg niet lekker liep.
Ik moest vaak het watersysteem ontluchten. De verdamper was parallel in het koelwatersysteem geplaatst. Ik heb herhaaldelijk tegen de lpg inbouwer gezegd dat het mij beter leek om hem in serie te plaatsen. Dit was volgens hem niet nodig. Omdat de problemen aanhielden heb ik het zelf veranderd en na die tijd was het probllem weg nooit meer stotterend gereden op lpg.

Is dit misschien ook bij jou het geval?

vr. gr.

Frederik

giver (0), 16 jaar geleden

Hallo Frederik,
dank voor je reactie.
Mijn installatie heeft altijd probleemloos gewerkt. De verdamper zit inderdaad parallel. Ik heb het idee dat de temperatuur in de verdamper niet het probleem is want de motor slaat echt accuut af wanneer het gaspedaal wordt aangeraakt. De verdamper zelf is helemaal warm.
Groet,
Giver

giver (0), 15 jaar geleden

Auto is in de hens gevlogen, probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.