Renault Espace: Startonderbreker/Code schiet steeds weer uit de sleutel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2i

Hallo,
Ik heb een probleem met de startonderbreker die met de sleutel verbonden is.
Het is nu al 4x gebeurd dat de code uit de sleutel schiet en de deur niet automatisch ontgrendeld kan worden waardoor de startonderbreker er niet af gaat.
Ik rijd dan met de handmatige code (knopje deurvergrendeling i.s.m. lampje onder achteruitkijkspiegel).
Kost alleen wat extra start tijd maar echt handig is het niet.
Vooral niet als de accu dan een x leeg is gezogen door een lampje wat aan stond in de auto en ik de auto moet laten slepen naar de dealer die dan voor 100 euro weer de sleutel in laten lezen etc etc etc.
Afijn, vraag is nu: waarom schiet die code er toch steeds uit????
Heel soms, als de code eruit is geschoten en ik m niet laat inlezen er er een maand of 2, 3 mee rond rijdt op de handmatige code schiet hij er soms vanzelf weer in ......................
Het allerleukste komt nu: ik heb de auto te koop gezet, er komt a.s. zaterdag een koper en de auto staat nu bij de dealer om de sleutel weer eens in te laten lezen (vlak voor de vakantie isie erin gezet en tijdens de vakantie schootie er alweer uit) en in laten lezen lukte hen niet (kreeg net een belletje) maar de handmatige code werkt nu ook niet meer.
Als er iemand nog een tip heeft dan graag!
Thanks!

Genny

Geplaatst door Genny (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je ook een reserve sleutel? en verliest die de code ook?
Als de dealer 100 euro rekend voor inlezen van de sleutel dan kan een nieuwe sleutel qua kosten als snel voor je uit, want die kost volgens mij 160 euro ex.

Genny (0), 14 jaar geleden

Nee heb ik niet en volgens mij had dealer het over 250 euro voor nieuwe sleutel .....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.