Renault Scenic: brandstof tekort

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19dti

tijdens een ritje op de autosnelweg kreeg ik het gevoel van zodra boven de 110km/hr te willen de motor geen brandstof meer kreeg,bleef ik daaronder geen enkel probleem tot er terug meer brandstof werd gevraagd voor een berg-op,dan weer het tekort aan brandstof.als ik een tijdje die 110 aanhield en dan volgas gaf ging dit tot een paar honderde meters goed en dan viel hij weer dood.
hierna heb ik het brandstoffilter vervangen omdat ik niet wist hoe lang dit er al in zat en met de hoop dat deze wat was dicht geslibt.
echter daarna nog steeds hetzelfde fenomeen,bij gewoon rijden geen enkel probleem tot er extra brandstof word gevraagd door langer door te trekken of op de autosnelweg.
nu is mijn vraag of er nog een extra filter zit in de brandstoftank of dit ergens anders kan aan liggen?
de auto start en rijd voor de rest perfect!
ik heb dit in het verleden wel eens voorgehad met één van mijn oldtimerwagens en steeds lag dit aan het brandstof filter.....

dennis2111

Geplaatst door dennis2111 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

fitz (0), 13 jaar geleden

Misschien zit de katalysator een beetje dicht....

dennis2111 (0), 13 jaar geleden

dan moet ik toch ook iets minder vermogen hebben tijdens het optrekken?en dat is er niet.
het tekort is er duidelijk bij het precies "leegtrekken" van de filter,als er niet meer brandstof word gevraagd rijd de wagen perfect.
tijdens een rit op de gewone weg moet je al extra lang doortrekken eer je het merkt,tis tijdens een rit op de autosnelweg dat er langere tijd sneller word gereden,en brandstof word gevraagd,dat je het pas merkt en niet sneller kan dan +/- 110km/hr.

sgm (0), 13 jaar geleden

Eerst maar eens laten uitlezen. Proefrit met de computer (clip) eraan zal de oorzaak wel aan het licht brengen.

dennis2111 (0), 11 jaar geleden

uitlezen heeft totaal geen fouten gegeven en de wagen is verkocht als schadewagen voor onderdelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.