Renault Twingo: koeling probleem

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,2

goede dag ik heb een vraag mijn koel vin wil niet aan springen motor word normaal tempratuur niet te heet mijn verwarming werkt ook normaal radiateur word ook warm
echter mijn koel water in expansie vat is en blijft koud

iemand een idee ???

Ruud74

Geplaatst door Ruud74 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Koelvin slaat pas in wanneer de temp rond de 98graden is.
Blijft je thermostaat open staan?
Thermocontact defect in radiateur?
Wat gebeurt er wanneer je beide draden van het thermocontact doorlust?
Zie je het water circuleren in het reservoir al je gasgeeft ?

Ruud74 (0), 12 jaar geleden

zie niks dat het water circuleerd echter wel als ik in een slang knijp dan bubled het wel termocontakt waar zit deze op radiateur ? en moet ik deze met plus en min van acu door verbinden dan ???

Heino4267 (200), 12 jaar geleden

Lijkt er meer op dat je waterpomp niet in orde is. Je ziet namelijk geen circulatie. In principe geeft dan de temperatuurmeter óók niet de juiste temperatuur aan, omdat er geen warm water circuleert.

Je kan eens in de koelwaterslangen knijpen bij koude motor. Onthou hoe hard de slangen zijn.
Dan start je de motor, wacht tot die warm wordt en dan geef je wat gas. De slangen moeten in dat geval duidelijk harder aanvoelen.
Als dat niet gebeurt, kan je waterpomp kapot zijn.

kaleido 1 (1460) PRO, 12 jaar geleden

Die worden zowiezo wel hard als de motor op temperatuur komt ook al zou de waterpomp niet goed werken.
Zit er een of twee slangen aan je expansievat? als het 1 slang is circuleert het systeem niet door het tankje en kan deze lang koud blijven.
Met deze buitentemperaturen duurt het zowiezo erg lang voordat de fan aanslaat , als je auto op temperatuur rijd en dan stationair laat draaien slaat de fan ook niet aan naar verloop van tijd.

Ruud74 (0), 12 jaar geleden

er zit een slang aan expancievat en als je de wagen warm rijd en laat hem ff lopen zelfs dan slaat de vin niet aan merk wel dat onder in de radiateur niet warm word iemand een idee??? snap er niks van vin draad wel als je hem door verbind dus die is niet stuk ??? is het misc de termostaat mischien ??? en waar zit deze dan ???

Ruud74 (0), 11 jaar geleden

termostaat vervangen probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.