Renault Scenic: uitbouwen kachelventilator

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 16v

Kan iemand mij helpen hoe ik bij de ventilator kan komen, wat moet ik demonteren (liefst gedetaileerd, of met foto's) Het probleem is dat de ventilator er ineens mee stopt, en soms naar enige dagen weer werkt.
Airco werkt wel, maar er is geen luchttransport, ben momenteel op Corsica waar het nu 32 graden is, dus wil graag het probleem oplossen.
Ik wil alles eens goed nakijken. Mijn achtergrond is electro/electronica opleiding.

Bij voorbaat hartelijk dank,

veran

Geplaatst door veran (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

cors45 (0), 11 jaar geleden

Ventilator demonteren daarvoor moet het hele dashbord eruit niet te doen, als de zekeringen goed zijn dan zou het de kachel weerstand zelf defect zijn of de contakten in de stekker als je geluk hebt. Daarvoor moet je het dashbord kastje uitbouwen boven in het kachelhuis zit de kachel weerstand .
Als je de zoekfuntie gebruikt kun je er meer over vinden

mvg,Cb

veran (0), 11 jaar geleden

Bedankt Corse45,

Bedoel je met dashbordkastje het platte plateautje onder de versnellingspook of het handschoenenkastje.

Groetjes,

Veran

cors45 (0), 11 jaar geleden

Beste,je moet het dashbord kastje uitbouwen even goed kijken aan de linkerkant zitten twee verborgen schroeven achter het bedieningspaneel kachel roosters enz

mvg

claudio1972 (0), 11 jaar geleden

hallo veran

had het zelfde probleem ...ik stuur je een link door ..daar staat uitgelegd en wat foto's bij ... http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

hoop dat je er wat aan heb

gr claudio

veran (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de uitleg, zit tot zondag nog op Corsica maar ga maandag meteen proberen de kachelweerstand te demonteren.
Nogmaals hartelijk dank.

Mvg,
Veran

Warri (0), 11 jaar geleden

Mocht het niet de kachelweerstand zijn, dan zal de kachel eruit moeten en zoals hierboven aangegeven, dan moet het hele dashboard eruit.
Ik heb dit bij mijn scenic afgelopen winter ook gedaan en met de garage handleiding en een beetje handigheid is het goed te doen.

Mocht het nodig zijn en wil je hier zelf mee aan de slag, dan kan ik je wel van een handleiding voorzien.

veran (0), 11 jaar geleden

Cors45 en Claudio1972 bedankt voor jullie hulp want nadat ik de kachelweerstand had gedemonteerd en een nieuwe in Frankrijk had gekocht (93 euro) werkt alles weer 100%
Nadat ik het beschermkapje van de kachelweerstand had gehaald kon je goed zien dat vocht de oorzaak is geweest, diverse soldeerverbindingen waren zwaar aangetast door het vocht.

Nogmaals hartelijk dank.

Veran

claudio1972 (0), 11 jaar geleden

Geen dank
MVG claudio

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Controleer je afvoerkanalen van je paravaan .
Wanneer deze verstopt raken stroomt er water naar binnen en wordt de weerstandmodule nat.

veran (0), 11 jaar geleden

Hallo Ramjod,
Bedankt voor de tip, maar deze heb ik in het najaar van 2011 heel goed schoongemaakt. Toen stroomde inderdaad het water naar binnen en dit is met vertraging het probleem
van de defecte kachelweerstand geworden want je kon heel goed zien dat hij heel nat is geworden. Voortaan zal ik minstens 1 a 2 keer per jaar de afvoerkanalen van de paravaan
schoonmaken, want er staan vrij veel bomen op mijn oprit.

Mvg,

Veran

claudio1972 (0), 11 jaar geleden

topic sluiten aub

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.