Renault Clio: Waterlekkage achterdeuren

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dCi

Mijn Clio (2011) heeft al 2 keer bij de garage gestaan voor lekkage bij allebei de achterportieren (zie foto's hieronder), en eigenlijk is het nog steeds niet opgelost. Het water komt na een regenval (ook als de auto stil staat) via de achterdeuren naar binnen waardoor er in de hoeken vlak voor de achterbank een plas water komt te staan (rood omcirkeld). Ik heb ook nog even een foto toegevoegd waar je ziet dat de druppels onder de deur hangen.

Wat ze tot nu toe hebben gedaan is (volgens mij) één of ander folie achter de speakers vervangen en daar iets gekit?

Heb er zelf verder geen verstand van maar voordat ik hem weer naar de garage breng, wil ik graag weten of iemand van jullie weet wat het probleem en de eventuele oplossing is zodat de garage niet opnieuw dingen gaat doen die het probleem niet verhelpen.

Ik als leek zou zeggen dat het rubber gewoon niet goed is, maar ja wie ben ik. Alle hulp is welkom.

Bedankt!

[url=http://postimage.org/image/7awnp4hux/][img]http://s12.postimage.org/7awnp4hux/auto1...[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/rwbfh0zft/][img]http://s12.postimage.org/rwbfh0zft/auto2...[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/3zw4lgcrb/][img]http://s15.postimage.org/3zw4lgcrb/auto3...[/img][/url]

mastair

Geplaatst door mastair (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Ook eens een kaar gehad.
We hebben toen de deurpanelen met stroken kit gemonteerd is verkrijgbaar bij de dealer.
Toen was het opgelost.

jandewitte84 (0) PRO, 11 jaar geleden

Beste Mastair

Ik denk dat ik de oplossing heb voor je probleem!
Maar laat mme beginnen met de tip om NOOIT je portierbekleding vast te kitten, het water gaat zich dat ophopen tussen je bekleding en je portier, en op deze manier ben je je probleem aan het verplaatsen.

Ik heb hetzelfde probleem als jij gehad tot vandaag. Het water liep tussen mijn speaker uit om vervolgens een hele plas water voor de zitting van de achterbank achter te laten.

Oplossing :

Je speaker zit in een soort van plastic huisje met 2 torax schroeven (zichtbaar aan de buitenkant van de speaker) vast. daarnaast zit het complete huis met speaker vast met 3 torax in je deur. Tussen dat plastic omhulsel en je speaker in zit een vochtwerende beschermer die ervoor zorgt dat al het water wat tussen je raamsnor in je deur valt, en vervolgens op dat huis van je speaker valt, niet tussen je speaker en je huis terecht kan komen om vervolgens van je speaker af je auto in kan lopen. Je moet je niet vergissen dat de hoeveelheid water wat alleen al van regen af komt en vervolgens in je portier terecht komt, aanzienlijk is.

Die twee schroefen die je speaker vast zetten in dat huisje, waar ik het al eerder over had, die zaten bij mij niet goed vast, en veroorzaakte alle ellende.
Schroefen vast gedraaid, probleem opgelost. Geen druppel water meer binnen.

NOOIT NOOIT NOOIT probleem met kit proberen op te lossen. Krijg je enkelt meer ellende van.
Oja en nooit meer een franse klote auto kopen haha. ellende bakken. Fransen zijn heel goed in het maken van stokbrood en paturain, maar daar is ook alles mee gezegt

Succes ermee

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Bij bepaalde auto's moet je juist kitten tegen water. Er zit namelijk folie in de deur die ervoor zorgt dat het water aan de ene kant blijft en het droog blijft aan de binnen kant.

Maar dit is op aangewezen plekken en niet zomaar ergens.

Heino4267 (225), 11 jaar geleden

Is er soms ooit een reparatie aan je auto geweest waarbij die deuren open zin gemaakt? Dan zijn degenen die dat hebben uitgevoerd prutsers geweest!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.