Renault Scenic: Klok en tellerstanden worden bij elke start gewist en een losse

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een Scenic uit 2004 en als ik de kaart in het contact doe en de motor start, dan worden de klok en de dagtellers gewist. Ik zag in een ander topic (van een Megane) dat het aan de accu lag, maar die van mij is net 9 maanden oud. Verder heb ik ook geen andere elektrische problemen, daardoor lijkt het mij dat daar het probleem ook niet ligt. Wat zou een andere oorzaak kunnen zijn, of welke punten zou ik na kunnen lopen om het te checken?




Verder heb ik nog een gewone vraag mbt de radio, ik zou graag een andere radio willen dan de standaard radio-cd speler. Nu heb ik ook stuurbediening, kan de radio dan gewoon omgewisseld worden en zou de stuurbediening dan ook aangesloten kunnen worden (of ligt dat aan het nieuwe type radio)?

Bij voorbaat dank voor de reakties.

Met vriendelijke groet,

Chris

CvD80

Geplaatst door CvD80 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Beve (0), 11 jaar geleden

De symptomen, het uitvallen van de klok en de tellerstanden, zouden best eens kunnen wijzen op het binnenkort overlijden van je instrumentenpaneel.Is een bekende kwaal van de Scenic. Zoek maar eens binnen dit forum en je komt vanzelf ook een oplossing tegen.

CvD80 (0), 11 jaar geleden

Hmm, klinkt niet best, ga het eens op een zoeken zetten.

Bedankt voor je reaktie in ieder geval...

CvD80 (0), 11 jaar geleden

Ik heb de accu er voor een nachtje even afgehaald en het nu meerdere malen getest, maar het probleem lijkt opgelost. De tijd en dagtellers blijven gewoon staan zoals het hoort.
Er is zelfs een ander probleem opgelost, één van mijn ramen achter wilde het niet meer doen en doet het nu ook weer. Dacht eerst dat het een raammechanisme was dat defect was, er waren er vlak voor de koop al 3 vervangen.

Ik houd het nog een tijdje in de gaten, mocht het probleem zich weer voordoen, dan laat ik het hier weer weten...

Greetz Chris

CvD80 (0), 11 jaar geleden

Afgelopen weekend begaf alsnog mijn instrumentenpaneel het. Ff verder gezocht op het net naar de oplossing.

Het bleek dat er het één en ander gesoldeerd moest worden (dioden die versleten zouden zijn?). Als je een beetje handig bent zou je het zelf kunnen, maar helaas heb ik de mogelijkheden niet. Heb ook gelzezen dat de kmstand met sprongen van 1000 tot zelfs 10.000 kmomhoog kan springen als er te lang mee doorgereden zou worden.

Ben vandaag naar AER gegaan in Rotterdam Spaanse Polder, die hebben het in een uurtje gefixt incl demontage en montage. Km-teller hebben ze ook op de juiste stand gezet. Met een jaar garantie voor 180,- gefixt en alles doet het beter dan voorheen. Bij de dealer zou ik rond de 1000,- kwijt geweest zijn omdat ze daar het paneel gewoon vervangen.

Voor degenen die in de omgeving Rotterdam wonen en ook dit probleem hebben, raad ik zeker aan hier naartoe te gaan.

http://www.auto-elektronica.com/


Voor meer info ben ik naar dit forum gewezen.

http://www.renaultforum.nl/forum/viewtop...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.