Renault Laguna: laguna stuurbekrachtiging werkt niet bij lage toeren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

ik heb vandaag de stuurbekrachtigingspomp vervangen omdat dee lekte,
tevens een nieuwe multiriem gemonteerd,
na het vervangen kreeg ik een melding van sensor bij het wiel, gekke is wanneer ik ging rijden en aan het stuur draaide hoorde en voelde ik een trilling.
maar wanneer ik weinig toeren heb dan stopt de bekrachtiging en draaid alles erg zwaar.
oliepeil is goed en zakt niet, ik heb een nieuwe pomp gemonteerd. wat kan dit zijn, lucht???

knutsel1100

Geplaatst door knutsel1100 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

knutsel1100 (0), 11 jaar geleden

oorzaak van dit probleem is waarschijnlijk al eerder begonnen. maar ik dacht dat de oorzaak de pomp was, heb nu ook als ik stil sta en aan het stuur draai dat ie het dan wel goed doet en ook weer niet, vaak is het wanneer de toeren wegzakt. moet ook even melden dat de auto eerst niet uit wou met de start/stop knop. wat kan dit zijn, nu doet ie het wel goed aan en uit.

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Volgens mij heb jij varialbele stuurbekrachtiging en is er iets mis met het regelventiel hiervan. Deze zit bovenop het stuurhuis. Volgens mij is dit ook uit te lezen.

knutsel1100 (0), 11 jaar geleden

moet je deze schoonmaken of kan ik daar makkelijk bij.

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Durf ik je niet te zeggen, ik gaf je gewoon een denkrichting :-)

knutsel1100 (0), 11 jaar geleden

heb vandaag de olie voor de stuurbekrachtigingspomp vervangen en zeker te weten goed ontlucht, het probleeem is niet beter geworden,

knutsel1100 (0), 11 jaar geleden

probleem is opgelost, de nieuwe gemonteerde pomp was niet goed. je zou denken een nieuwe pomp is nieuw maar het schijnt dat deze gereviseerd worden. weer bij de garage een nieuwe laten monteren omdat ik er niet meer uitkwam.
nu al 2 en halve week wachten op de geldterug gave, ze hebben hem bij Brezan opgestuurd voor garantie. hoop eind van de week iets te horen.
dank jullie allemaal voor het mee denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.