Renault Scenic: steekas

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

kan mij iemand zeggen hoe ik op de beste manier de stofhoes aan de bestuurders kant kan vernieuwen.

J.Courbois

Geplaatst door J.Courbois (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Snapper01 (0), 11 jaar geleden

Aan de bestuurderskant?

Welke van de twee? Is het de hoes om de homokineet? Of van de versnellingsbak?
Werkwijze:
Auto staat op de grond draai de wielmoeren los trek het centrale afdek plaatje uit de velg en draai de naafmoer alvast los, maar alles moet enkel los zitten dus niet verwijderen.
Zet de auto dan op de brug, als hij daar nog niet op staat, en zet de brug dan pas omhoog.
Draai de wielmoeren los verwijder het wiel.
Draai de naafmoer los en leg op een plaats waar je hem bij het monteren weer terug kan vinden.
Maak de ABS sensor los.
Onderste fuseekogelmoer een paar slagen los draaien en breek de fusee los van de draagarm, je komt tot de conlusie dat je nu de wielnaaf naar buiten van de aandrijfas moet trekken anders loopt de moer tegen de fuseekom aan. Is de fuseemoer verwijderd en de fusee los van de draagarm dan de naaf geheel van de as trekken.(naar boven kantelen, denk aan de remslangen e.d. dat je ze niet beschadigd)
Met een beetje geluk/gepriegel kan je nu de stofhoes vervangen.
De mof van de versnellingsbak:
Volg bovenstaande, en ga door.
Maak de drie bouten los van de versnellingsbak-olie-mof opsluitring !!!! LET OP!!! hier loopt alle versnellingsbakolie uit. DUS OLIE OPVANGEN !!!!!
Je kan nu de as uit de versnellingsbak trekken.
Verwijder de klemring (circlip) aan het as einde, trek de driepotige kogelkop er af, schuif de mof met lager van de as. en plaats de nieuwe mof.
Werk in omgekeerde volgorde bij de montage.
Let bij het plaatsen van de as in de versnellingsbak dat de kop mooi ver in de bak valt, even een beetje draaien en aanduwen, als hij er in zit ff draaien om de dif. werking te controleren. Controleer ook of de "mof" mooi aansluit in de versnellingsbak dan de opsluitring netjes vastzetten. (anders lekt de versnellingsbakolie)
Vergeet niet alle bouten en ringetje zo neer te leggen dat je bij het monteren iets vergeet!
In het ideale geval moet het zo voor elkaar komen.
Grtz Peer

J.Courbois (0), 11 jaar geleden

hallo heb de steekas weer (2keer) eruit gehad en goed erin gezet was niets te zien aan de manchet,zeggen dat de oliekeerring stuk is kun je mij zeggen hoe ik deze vervang en of die meteen in de bak zit als ik de steekas eruit haal.
Bedank voor vorige antwoord had je misschien al ontvangen.
John Courbois

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.