Renault Megane: Ventilator problemen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Verwacht van mij als jonge vrouw geen technische omschrijving van het probleem, maar ik hoop dat er mensen zijn die het zo ook herkennen. In ieder geval is er iets aan de ventilator kapot.

De waaier van m'n auto doet nog wel warm en koud, de richting (voorruit, voeten etc.) doet ook, maar de derde knop mbt. de kracht van de ventilatie werkt alleen op stand 1. (de lampjes als je 'm doordraait naar 2 3 4 houden er ook mee op, alleen 1 doet het) Gevolg: beslagen ramen met dit weer, want slechts de onderste 15 cm. raakt vochtvrij.

Als geemancipeerde vrouw heb ik geprobeerd m'n eigen auto te repareren, want als stand 1 het wel doet dan zal er misschien mbt. stand 2 3 4 wel iets los zitten was de redenatie. Heb het dashboard stuk eraf geschroeft en dat hele ventilatie 'ding' eruit gehad, maar stekker zit er in en de draadjes ook en verder zit er in die plastic constructie een motortje oid. waar ik niet bij kan. De plastic huls om alles van de ventilator heen kon voor zover ik kon niet zien open.

Weet iemand hoe je dit kan oplossen? Houdt dat in dat toch het hele motortje kapot is en er gewoon een nieuwe in moet of valt er nog wat te prutsen?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groet, Femke

meganecabrio

Geplaatst door meganecabrio (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Noppesnada (0), 11 jaar geleden

Grote kans dat je kachelweerstand defect is, soms icm een defecte kachelfan.

Had hetzelfde probleem, kachelweerstand gehaald op de sloop, ingebouwd en alles werkte weer als vanouds.

willyvan (5) PRO, 11 jaar geleden

hoogwaarschijnlijk kachelweerstand stuk denk dat ie lichtgrijs van kleur is mits jouw auto geen airco heeft soms branden ook stekkers weg

Heino4267 (195), 11 jaar geleden

Zoek eens op het woord "kachelweerstand" op dit forum, er is één topic bij waar een foto in staat van zo'n ding....

bv hier: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Wellicht heb je er wat aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.