Renault Laguna: Afwatering slangetje vd airco bij een laguna2 1.9 dci grand tour

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Beste mensen ik ben vanmiddag bezig geweest om het afwatering slangetje vd airco te zoeken bij mijn laguna2 1,9 dci grand tour uit 2002. Dacht ergens te lezen dat deze bij de rechter draagarm ergens te vinden moet zijn maar helaas. Auto op de bokken gehad bodemplaat verwijdert maar kan hem nergens vinden!! Heb last van condens op de ramen naar gebruik vd airco en vermoed dat de slang verstopt zit. Ook omdat er geen water onder de auto ligt tijdens het gebruik vd airco. Airco werkt en word 4 graden en de interieur filter is al vervangen.

Wie kan mij vertellen waar ik dat slangetje kan vinden? Of hoe ik anders dat slangetje kan ontstoppen?

Mvg Fred

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Ligt je paravanbak (mits hij deze heeft, ben ik niet zeker van) niet vol met bladeren?

TheoStek (0) PRO, 11 jaar geleden

De condenswater afvoer zit achter het hitte schild van de uitlaat.

Fred. (0), 11 jaar geleden

Dank jullie voor jullie reactie, de ruimte onder de paravan is schoon deze had ik id al gecontroleerd en de rubbers werken prima. De hitteschild is het meest waarschijnlijke, onder welk deel vd hitteschild zit dit slangetje dan verstopt? Want ik had onder de auto bij de versnellingskabels waar ze onder de auto uitkomen al gekeken en daar zat geen slangetje. Mvg Fred

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Als je dashboard kastje aan de binnenzijde verwijderd en je kijkt links naar binnen kijk je tegen de verdamper aan. Aan de onderkant hiervan begint het slangetje kan je net aan zien.

Fred. (0), 11 jaar geleden

Beste mensen ik heb het slangetje gevonden. Hiervoor moest ik de hitteschild vd uitlaat demonteren. Wat is dat slangetje kort zeg!! Maar nu,... Slang doorgeblazen maar nog
Geen water eruit! Met een tairip de opening gevoeld maar gewoon doorlaatbaar! Airco aangezet en geen drup water toen airco uitgezet met lopende motor en draaiende kachel en direct een behoorlijke hoeveelheid condens tegen de vooruit! En dat duurt wel even voor dat weg is. Wie kan me op weg helpen? Airco word koud opgemeten en komt op 3 graden ongeveer maar geen afwatering. Aurco uitzetten en direct veel condens tegen de vooruit. Interieur filter is drie maand geleden nog vervangen. Wie o wie weet waar het aanligt??

Mvg Fred

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Voel eens aan je interieur filter.

Fred. (0), 11 jaar geleden

Ja en dan?

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Of die droog is.

Fred. (0), 11 jaar geleden

Ja dat heb ik gedaan vd week,.. Die is droog,... Alleen als de airco aanstaat of heeft gestaan voelt hij wat vochtig anders gewoon droog,....

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Dan gok ik dat je recirculatie klep op de dicht stand staat. Zorg dat in het rechter ronde temperatuur knopje geen van de lampjes brand. Dan even een paar minuten wachten of de ramen schoon worden.

Fred. (0), 11 jaar geleden

Ja die werkt correct en staat uit. Maar waarom scheid de airco systeem het water niet? Das de vraag denk ik,.... Vocht word niet uit het circulatie gehaald??!!!

Fred. (0), 11 jaar geleden

Heb de oplossing nog niet gevonden en zal de vraagstelling nogmaals onder een andere noemer plaatsen. Deze kan afgesloten worden tot zover bedankt mensen voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.