Renault Laguna: Startmotorrelais maakt een tikkend geluid

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,

Na het uitschakelen van de motor hoor ik nog een aantal keren het relais van de startmotor tikken, tenminste het lijkt heel veel op het geluid van het startmotorsrelais. B.v. ik doe de motor uit, dan is het even stil en dan tik,tik,tik,tik,tik, even weer stil en dan weer tik,tik,tik,tik en dat gaat dan zo,n vijf keer door voor het helemaal stil wordt.

Wie o wie weet wat dit kan zijn....

Vriendelijke groet,

Tjalling de Wit

carla1957

Geplaatst door carla1957 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Als het niet voor andere problemen gaat zorgen , haal dan de min klem van de accu eens los , en luister of het geluid dan nog aanwezig is .
Zoja dan is het het geluid van metalen delen die afkoelen , is het geluid er niet meer en met aangesloten accu wel dan is het een elektrisch component.
Dan goed luisteren waar het vandaan komt.
Mocht je denken dat het de startmotor is , haal dan het dunne stuurdraadje eens los , en kijk of het weg is.

carla1957 (0), 11 jaar geleden

Hoi kaleido,

nee het is niet het tikkende geluid van een afkoelende motor. Het geluid is nl. hetzelfde als je een motor probeert te starten met een lege accu, alleen het verschil is dat er even een stilte tussendoor is, en dit naar vijf keer gedaan te hebben is het volledig stil.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.