Renault Clio: Opening carter afdichtring

Ik heb een nieuwe bolle carterafdichting voor de aftapplug, deze heeft een open en een dichte kant. Moet nu de open of de dichte kant naar de carterpan toe? En waarom?

lefraise

Geplaatst door lefraise (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Als je het zo bekijkt had men die opening ook aan de zijkant kunnen maken . Ik ken die ringen deze zijn extra indrukbaar , dus ook al is het afdicht oppervlak niet zo vlak er is evengoed een afdichting.
Bij renault heb ik een uitsparing in de ingelaste moer gezien om meer olie uit het carter te laten stromen .
Het idee is goed maar als je nu een gewone zachte ring gebruikt druk je op die plaats het carter een stukje in . De blijvende lekkage is daar @%#&^* & !
Groeten.

8je (0) PRO, 11 jaar geleden

De dichte kant hoort naar de carterpan toe. Andersom heb je kans op lekkage.

lefraise (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, maar ben niet overtuigd. Bij renault is het belangrijk bolle ringen te gebruiken. Deze hebben origineel van renault een "open" rand (zie foto) zodat deze extra kan uitzetten, nu weet ik nog niet aan welke zijde deze zgn. "open" kant moet.

l
[url=http://postimage.org/][img]http://s7.postimage.org/cazuz6cfb/carter...[/img][/url]

lefraise (0), 11 jaar geleden

Nu weet ik genoeg, duidelijk.

Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.