Renault Scenic: Ineens in noodloop schieten?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: K7M (1.6e)

Hey mensen, mijn Scénic 1.6e RT uit 1998 (phase I) heeft af en toe een nieuw geintje.

Vooropgesteld: het motortje loopt als een zonnetje, niets aan te merken. En ineens valt alle vermogen weg, brandt het MIL-lampje en loopt hij heel stotterend. Rare aan het verhaal is: als je gas los laat loopt hij PERFECT stationair, beter als normaal! Geef je dan ook maar een millimetertje gas bij, dan valt hij gelijk weg of slaat af. Contact uitzetten, gelijk weer op contact, starten en loopt weer goed. Wel loopt hij een beetje hakerig, niet zo soepel als normaal. Na een paar kilometer is dit ook weer weg.
Dit is tot nu toe 2 keer gebeurd in 2 weken tijd. Allebei de keren gebeurde het bij rustig optrekken binnen de bebouwde kom. De eerste keer regende het, vandaag was het droog.

Iemand een idee in welke richting ik het kan gaan zoeken?

RPJdeWeert

Geplaatst door RPJdeWeert (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 11 jaar geleden

Bdp sensor , zou een oorzaak kunnen zijn.

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Ook als hij tijdens het probleem perfect stationair blijft draaien? Dan zou hij toch meteen uit moeten vallen?

willyvan (5) PRO, 11 jaar geleden

rubberslang map sensor gescheurd komt veel voor

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Klopt. Maar dat is het niet. Toen ik de auto kocht had hij dit namelijk (daarom destijds ook belachelijk weinig betaald voor een verder probleemloze auto, haha), maar dat loopt heel anders. Dan stottert en hapert de motor constant bij het optrekken. Wat hij nu heeft is gewoon pats boem ineens zonder waarschuwing het vermogen weg en het lampje aan. Als je hem even uitzet en meteen weer aan is er niets aan de hand. Slangetje is toen ook vervangen voor een universeel en langer slangetje, om de beweging van het blok wat beter op te kunnen vangen.

RPJdeWeert (0), 7 jaar geleden

Niet meer voorgekomen, nog jaren probleemloos mee gereden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.