Renault Clio: Acculampje / gekke problemen

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste forummers,

Ik heb sinds een tijdje een CLio 1.6 16v van 2002. Nu heb ik echter al vrij snel een probleem. Het acculampje gaat altijd branden bij het starten (icm het stop lampje). Vaak gaat het lampje weer uit bij het stationar lopen, maar bij gasgeven gaat het weer aan. Soms als de motor warm is gaat het uit en blijft het een tijdje uit, totdat de auto weer gestart wordt. Inmiddels brandt ook het bezinelampje terwijl de tank half vol zit, brandt er een dimlicht niet bij ingeschakeld dimlicht en blijft er een dimlicht branden wanneer ik de xenon verlichting inschakel. Ook viel op de snelweg bijna alles uit, behalve het dashboard. De meeste controlelampjes gingen ook branden. Ineens was dit alles ook weer hersteld voor even.

Wat is er ad hand, dynamo zelf lijkt te weinig te laden, maar is dit de spanningsregelaar? Kan dit probleem ook de andere problemen veroorzaken?

Graag hoor ik. Heb altijd Volvo gereden en nooit problemen gehad. Heb de Clio gekocht om wat te besparen, maar binnen een week al allemaal elektronisch gedoe. De vorige eigenaar ook aangeschreven, zijn reactie wacht ik af.

Hopelijk kan men hier me verder helpen, want dit is een valse start.

Ps, auto heeft 157.000 km gelopen, het blok heeft 78.000 gedraaid.

Alvast bedankt,

Mvg

Roel

Roel83

Geplaatst door Roel83 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1385) PRO, 11 jaar geleden

Slechte massa ,geeft allerlei wazige storingen.
Onder de motorkap , zitten diverse plekken.

Roel83 (0), 11 jaar geleden

Ok bedankt. Het idee is nu slechte dynamo/spanningsregelaar. De dynamo zelf geeft te weinig spanning af werd me verteld. Kan dit ook door dat massaprobleem komen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.