Renault Clio: Piepend geluid na starten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedemiddag,

Sinds enige tijd geeft de Renault Clio 1.4 bj. 2006 een piepend geluid bij het starten. Bij het stationair draaien is het gepiep even weg totdat je gas geeft. Na enkele keren gas geven verdwijnt het geluid. Af en toe valt de motor ook uit na het starten en bij het opnieuw starten moet er gas gegeven worden wil hij weer aanslaan, dit gebeurt echter sporadisch en wellicht heeft het niets te maken met voorgaand probleem.

We zijn ermee terug gegaan naar de garage waar we de auto gekocht hebben (in de garantie periode, inmiddels echter verstreken), zij geven aan dat dit volkomen normaal is. Het zou iets te maken hebben met olie die door een slang loopt... Voor het gemak heb ik er een filmpje van gemaakt en op youtube gezet: [yt]http://www.youtube.com/watch?v=jgvNSBQ9C...[/yt]


Ik begrijp dat het niet mogelijk is om een diagnose te stellen via internet, maar wellicht is het een bekend probleem voor dit type auto of geeft het filmpje enige aanknopingspunten.

Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet,
Ferdi

Optical

Geplaatst door Optical (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Dkrijgen (0), 11 jaar geleden

Heeft u al de v-snaar gecontroleerd? ik kan het geluid via een filmpje niet echt goed thuisbrengen, maar vaak is het iets van een versleten snaar

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ook ik denk V snaar of zelfs de D-riem die veel te hard aangespannen is
Dirk

ferdinand (60), 11 jaar geleden

Spuit even wat olie op je Vriem.Waarschijnlijk is het gepiep dan verdwenen.Je probleem is dan niet verholpen.Je weet dan ,dat er nieuwe op moet.
Ferry

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

Je kan ook de V snaar demonteren
Dirk

Optical (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, ik ga er naar kijken. Als er een oplossing is laat ik het weten.

Optical (0), 11 jaar geleden

Vandaag is de auto bij de garage geweest, het is de hydrolische druklager wat het geluid maakt. De garage gaf aan dat het geen kwaad kan en dat bij vervanging 'de halve auto uit elkaar moest'...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.