Renault Espace: De versnellingspook valt niet met in versnelling 2 en 4

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 t

Nadat de auto een paar uur was geparkeerd, kreeg ik hem ineens niet meer in 2 en 4. Normaal gesproken duw je de pook door een lichte weerstand heen en dan glijdt de pook door. Bij alle versnellingen behalve de 2 en 4 was dat nog zo. Tijdens de volgende rit, deed alles het ineens weer doodnormaal. Volgens dealer is er waarschijnlijk ruimte in de stangen in de bak. Die repareren of vervangen wordt geraamd op 2200 euro. Kan het niet aan de bedieningsstangen naar de bak liggen? Kort geleden is de koppeling vervangen. Misschien dat dat er mee te maken heeft. De bak maakt geen vreemde geluiden.

michelvdb

Geplaatst door michelvdb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 11 jaar geleden

Alles is mogelijk , je komt er alleen achter door het stangenstelsel te controleren op speling en afstelling.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

volgens mij heeft deze kabels

michelvdb (0), 11 jaar geleden

Kaleido 1, bedoel je met de afstelling van het stangenstelsel het systeem in de versnellingsbak, of de overbrenging van de versnellingspook naar de bak (dat zouden ook kabels kunnen zijn, ik kan het niet zien).

De dealer heeft de olie gecontroleerd op metaalslijpsel, maar dat was niet aanwezig. De olie is vervangen. Het schakelt nu wel enigzins, maar ik mis het zekere gevoel van in de versnelling vallen. Doordat er eerst niets op de bak was aan te merken en van het een op het andere moment de 2 en 4 niet meer goed in te schakelen zijn, denk ik zelf aan het verschuiven van een afstelling van stangen, of kabels. Bij het inschakelen van de 4, zonder dat de motor loopt hoor je een geluid dat lijkt op het raken van een dunne plaat metaal. Helaas kan ik niks zien, omdat alles verborgen zit onder panelen of motoronderdelen. De dealer meldde dat bij de 6-bak, zoals ik heb het niet mogelijk is om een spatscherm te verwijderen en dan een deksel van de bak te openen. Dat kan bij de 5-bak wel.

kaleido 1 (980) PRO, 11 jaar geleden

De afstelling van de kabels tussen pook en bak.

michelvdb (0), 11 jaar geleden

Het lijkt helemaal opgelost. Bij het vervangen van de koppeling had de garage verzuimd om de versnellingskabel weer in een klem te plaatsen. Daardoor kon de buitenkabel bewegen en verliep de afstelling. Nog een wonder dat ik er mee thuisgekomen ben. Jammer dat de garage die de koppeling had vervangen dit fout heeft gedaan EN niet heeft opgemerkt, toen ik met de klachten aanklopte. Een andere garage, die ik om second opinion vroeg stelde dit in no time vast. De eerste garage adviseerde om de bak te vervangen a € 2200! Morgen ga ik daar maar even langs om daar uitleg voor te vragen. De rekening voor die controle ga ik uiteraard niet betalen.
Jan en Ferri, bedankt voor het meedenken. Jullie hadden gelukkig gelijk.
[url=http://postimage.org/image/ef7l7et4z/][img]http://s13.postimage.org/ef7l7et4z/P1020...[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/5nui22qwd/][img]http://s14.postimage.org/5nui22qwd/P1020...[/img][/url]

michelvdb (0), 11 jaar geleden

Ik bedenk dat ik garage Schipper in Haren wel even hier mag bedanken, want die heeft het euvel gevonden en herstelt, maar wilde er niet eens een rekening voor opstellen. Schipper, super!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.