Renault Scenic: Dimlicht uitgevallen en tikkend geluid rechts onder dashboard

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 e

Toen ik vannacht van mijn werk naar huis wilde was het dimlicht uitgevallen. zekeringen zijn oke. andere schakelaar er op, geen resultaat. ook geen dimlichtlampje op dashboard, wel grootlicht lampje. Ook klinkt er nu een klikkend geluid rechts onder het dashboard, als ik de zekering van de kachel er uit trek houd het op. is dit een relais dat defekt is en wel kan dat zijn. waar zit deze en is deze zelf te vervangen?

Rick56

Geplaatst door Rick56 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Had je misschien niet in de gaten dat er al langer 1 lamp stuk was?? en nu dus 2???

Troost je. Je bent niet de enige.

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Wat ook kan is dat de schakelaar van de lichten defect is, dit komt wel vaker voor. Controleer je lampen, mochten deze in orde zijn dan even een andere op de sloop scoren. Let dan wel op dat je de juiste uitvoering hebt (mistlampen).

Het 2e probleem klikt mij als een defecte recirculatieklep. Ook dit is een bekend issue van de Megane. Als je de bovenkant van het dashboard loshaalt (2x torx 20 onder de speakerkappen, en dan trekken) zie je rechts de klep en het defecte motortje zitten. Ik heb geen idee wat deze kosten, ik moet hem bij mij ook nog vervangen. Ik heb de klep nu tijdelijk in de luchtverversingstand vastgezet.

Rick56 (0), 11 jaar geleden

Ga er vanochtend mee aan de slag, bedankt voor de tips. wordt vervolgd

Rick56 (0), 11 jaar geleden

Schalelaar van licht vervangen, probleem opgelost.
Motortje van recirculatieklep was inderdaad defect, motortje verwijderd en getik weg. ga nu opzoek naar vervangingsmotortje.Dankzij de reactie was uitbouwen een peuleschil.
bedankt voor deze nuttige tips.
m vr gr Rick

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Graag gedaan, daar is het forum voor nietwaar?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.