Renault Espace: Start niet meer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DCI

Heb gisteren kleppendeksel pakkingen vervangen, alles schoongemaakt en in omgekeerde volgorde weer geplaatst. Bij het starten loopt de startmotor wel, maar het lijkt of de brandstof niet meer opgepompt wordt, de zichtbare slangentjes voor aan voer bij het balgje zit lucht in en zuigen geen diesel aan.

Wie kan mij helpen wat ik verder moet doen?

Brandstof filter bekeken en gecheked of deze dicht is
Accu is goed
Zekeringen gechecked
Alles nogmaals gechecked, stekkertjes, etc. Motor liep prima toen ik gisteren begon, behalve dat deze lekte bij het kleppendeksel. Dit euvel is inmiddels goed verholpen.

Wie o Wie?

mrvdv

Geplaatst door mrvdv (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Helemaal geen brandstof meer? opvoerpomp?

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

en als je het balgje oppompt tot de leidingen met brandstof vol zitten, slaat hij dan nog niet aan

mrvdv (0), 11 jaar geleden

Half volle tank met de trechter er inmiddels in gegooid ;) En hoe lang moet ik dat balgje blijven knijpen, er wordt gewoon niets aangezogen zoals ik het ervaar. Als er een ander manier is om de leidingen vol te krijgen, zal hij waarschijnlijk ook aan gaan slaan, vanmorgen wilde hij namelijk al even , waarschijnlijk met de rest brandstof die er toch nog in zat.

Ben redelijk ten einde raad op dit moment, wellicht meer ideen nog om uit te proberen, zou mooi zijn om na twee dagen sleutelen de auto te kunnen gaan gebruiken!

zie de reacties tegemoet

mvg Michèl

mrvdv (0), 11 jaar geleden

waar zit de opvoerpomp trouwens? had begrepen in de tank, zijn er wellicht relais of zekeringen die ik kan nazien, alle zekeringen tot zover gecontrolleerd en zijn allemaal heel.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

Deze heeft geen pomp in de tank dan zal er lucht worden aangezogen toch geen leiding dicht ?

mrvdv (0), 11 jaar geleden

In de doorzichtige leidingen bij de balg zit lucht en een plasje diesel, ik kan knijpen wat ik wil, maar er wordt geen diesel opgezogen dat naar het brandstoffilter gedrukt kan worden, ook het doorzichtige leiding deel na het brandstoffilter is leeg. met dit deel is niets gebeurd. heb de commonrail losgehad, injectoren eruit, gloeibougies eruit, kleppendeksel eraf, schoongemaakt en nieuwe pakkingen geplaatst, alles in omgekeerde volgorde gemonteerd. Alle stekkertjes weer netjes geplaatst.

ik sta voor een raadsel.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

het is simpel als je in het balgje knijpt moet hij brandstof uit de tank omhoog zuigen! wat je ook kunt doen zet er een bus met dieselolie naast haal de aanzuig kant van het balgje los en doe daar een slang aan en in de bus met diesel, knijp in de balg en nu moet er diesel inkomen, zoja dan zit het fout tussen de tank en de balg

mrvdv (0), 11 jaar geleden

Jan 5047, mijn vrouw zegt dat we op een golf lengte zitten, had dit net zitten verzinnen als laatste red middel om de juiste conclusies te kunnen trekken, ik ga het meteen proberen, ben zo terug hopp dat jij er dan nog bent om te kijken als het niet lukt.

mvg Michel

mrvdv (0), 11 jaar geleden

Beste Jan en andere die hebben geholpen om dit op te lossen, het volgende.

Ik heb een boten pomp die vacuum kan zuigen op de balg gezet, toen kwam de diesel al direct omhoog, gelijk op de bezine filter terug aangesloten en mijn vrouw starte direct de auto, toen ging alles lopen. Waarschijnlijk zit er dus een gaatje in het balgje zelf waardoor de brandstof niet op te pompen was. Ik heb inmiddels 20 kilometer gereden naar alle tevredenheid en erg blij. Morgen kijken of het kleppendeksel nog lekt en dan zou deze reparatie gelsaagd zijn.

Jan5047 je verdient een bloemetje of een wijntje of wat dan ook, je hebt me gemotiveerd om toch nog even de naar de auto te kijken en dit laatste te proberen.

Ik zal de rest van dit verhaal morgen op het forum zetten, voor diegene die dit ook aan de hand hebben.

mvg Michèl

mrvdv (0), 11 jaar geleden

Jeetje wat ben ik blij.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

Och het is mijn vak en ik maak dagelijks mensen blij, een hoop ervaring en soms een beetje geluk
daar doen we het voor succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.