Renault Megane : Stationair en tijdens rijden trillen, Vermogen verlies, stuur tr

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Beste mensen,

Een paar weken geleden merkte ik toen ik de auto starte meteen dat de auto trilde. Toen ik wegreed verdween dit probleem weer, dus ik dacht zal wel iets kleins zijn. Paar dagen later was het nog steeds alleen als de auto stil stond, staionair draaide en soms ook helemaal niet, maar weer een paar dagen later merkte ik het ook tijdens het rijden en vanaf dit moment werd het alleen maar erger. Mijn auto trekt nu heel moeilijk op, maar kan uiteindelijk nog wel grote snelheden halen. Ook merk ik dat mijn stuur dan soms heel erg naar links trekt en heel zwaar stuurt. Ook voel ik dat de wegligging alles behalve stabiel is. Mijn boordcomputer geeft (nu nog) alleen in de bochten aan (stop en dan brandt het lampje van handrem) dit wijst dus wel op remblokken en schijven, maar weet niet of dit probleem hiermee te maken kan hebben, want ook mijn olie moet ververst worden binnenkort geeft computer aan. Ook heb ik een beetje een slippende koppeling maar deze is hier pas mee begonnen en ondervind er nog niet heel veel hinder van. Waar kan dit mee te maken hebben. Ik ben ten einde raad en wil graag eerst een paar indicaties voor ik hem naar een garage breng. Puur omdat ik geen goede bekende garage ken en de meeste niet vertrouw.

Ik hoop dat iemand enig idee heeft waar dit zoal op kan wijzen.

Alvast bedankt,

Groet Billy

Billy7

Geplaatst door Billy7 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt me niet echt een veilige situatie , je kunt van alles bedenken wat het kan zijn, technische kennis lijkt me ook op een laag pitje te staan , (is niet negatief bedoeld ), maar om een lang verhaal kort te maken , met spoed een garage op zoeken , een betrouwbare is nog best te vinden .
En onderhoud en auto rijden kosten nu eenmaal geld.

Bougie defect / verstuiver enz.
Zachte band , stuurbekrachtiging , lekkage enz.
remolie lekkage , remolieniveau telaag , blokken /schijven versleten , enz.
Koppeling versleten , enz.
Onderhoud , enz.

Billy7 (0), 11 jaar geleden

Hartelijk dank voor je reactie. hahah je mag gerust zeggen dat ik weinig tot geen verstand van auto's heb. Het is me eerste auto en ik weet ook dat het moeilijk is om via internet te kunnen aangeven waar het aan ligt omdat ik meerdere problemen heb, maar dacht nee heb ik en ja kan ik krijgen. Mischien is 1 van bovenstaand problemen specifiek voor een bepaald soort defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.