Renault Clio 1994: Renault Clio 1.4RN startonderbrekert weigert soms

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Wij hebben als 2e auto een Renault Clio oude model, deze heeft een startonderbreker doormiddel van een staafje die je op een soort contactpuntje moet drukken. Als je dit doet gaat het lampje in het staafje knipperen en is het contact gemaakt en kan de auto starten.

Nu gebeurt het de laatste tijd steeds vaker dat het staafje of contactpunt in het dashboard weigert, en dus niet gaat knipperen. Hierdoor kan de auto niet gestart worden.

Nu weet ik dat mijn opa ook een Renault Clio heeft gehad met hetzelfde principe, daarbij is de startonderbreker destijds eruit gehaald alleen hoe?
Ik heb het contactje al uit het dashboard gehaald maar weet niet of ik de draden simpelweg door kan verbinden, wie heeft er ervaring mee?

jdrulez

Geplaatst door jdrulez (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Shadowranger (0), 11 jaar geleden

Volg de draden van de onderbreker-unit die normaal in je dashbord zit en je komt uit bij een "by-pass" van de originele startrelais draad. Deze originele draad zal doorgeknipt zijn en de draden van de onderbreker zijn elk aan een van de uiteinden van die draad verbonden om de onderbreker zijn werk te laten doen. Vaak wordt dit gedaan bij het contactslot achter de beplating van de stuurkolom. Als je de originele draad weer aan elkaar verbind moet de motor weer te starten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.