Renault Scenic: versnellingsbak

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Probleem versnellingsbak .Heb alleen nog maar de vijfde versnelling zomaar ineens voor de rest niks meer nou heb ik veel gelezen over een losgelopen moer die achter een kapje zit op de zijkant van de bak. Maar staat ook vaak bij dat dan de klacht is dat die uit de versnellings schiet en dat is nooit gebeurd iemand een idee.

floris77

Geplaatst door floris77 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Is er nog een gevoel van schakelen ?. Als dat niet zo is ,kijk dan of er onder de motorkap bij de versnellingsbak een bediening is losgeschoten.

Succes.

floris77 (0), 11 jaar geleden

Het is net of dat de pook vast zit behalve de plek van de vijfde versnelling .Bediening lijkt allemaal goed te zitten

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Is het echt de 5 e of zit deze alleen maar op die plaats? Als de wagen niet van z'n plaats komt is het echt een hoge versnelling . Ga er dan ook niet mee rijden omdat er anders ook nog een verbrande koppeling bij komt .!!!
Ik denk dat er toch een afstelling verschoven is .
Laat er anders door een terzake kundige naar kijken. Zelf nog niet bij dit merk meegemaakt.

Groeten

asx (0) PRO, 11 jaar geleden

toch geen 2 versnellingen tegelijk ingeschakeld; krijg je ook het gevoel dat de pook vast zit; komt wel meer voor bij renault
meestal na een fors genomen verkeersheuvel of ongeval

floris77 (0), 11 jaar geleden

Het is wel alleen de vijfde versnelling die wil. Ja rijden wil eigelijk niet Ik zal straks nog eens kijken na afstelling En de versnellingsbak even loskoppelen even zien of die dan wel in de versnelling wil Dit zal toch niet in de versnellingsbak zitten?

floris77 (0), 11 jaar geleden

wij hebben het kapje op de zijkant van de bak weggehaald en is allemaal goed. Alleen de pook losgekoppeld en wil niet in de versnelling .Dan zul je zeggen dat het wel aan de bak zelf ligt?

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Volgens mij kan je de schakelassen daar in die kop zien zitten. Er zit daar iets niet goed . Schakelen kan alleen als de overige schakelassen in de ruststand staan!
Je kunt er nu bij ,omze even te helpen. Je ziet het niet ,maar tussen die ronde asjes zit een staafje die er voor zorgen dar er maar EEN as kan schuiven .
Probeer met wat bewegen (voorzichtig ) de pook en tikken of trekken van die asjes de zaak weer goed te krijgen .
Er staan op het internet div. voorbeelden van hoe zoiets werkt. Zet de bak in 5 e versnelling !! Anders zit de schakelpen straks zo ,dat deze niet meer kan voorsorteren!

Bak slopen kan altijd nog. Succes.

postvogel (0), 11 jaar geleden

Kan het ook niet aan te weinig versnellingsbakolie in de bak liggen? Het is maar een idee als dat oliepeil niet goed is en er dan te lang mee doorrijdt kan er misschien ook iets gaan vast zitten.

Groet en succes ermee.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Bij een lege bak gaat eerst de 5e naar de vaantjes. Door een laag oliepeil krijgen de overige tandwielen nog olie van het diffrentieeltandwiel toegeslingerd.
Zijn bij jouw bak de overige schakel-asjes te zien?
Groeten.

floris77 (0), 11 jaar geleden

Nou het is weer klaar gelukkig .Er waren twee schakelasjes die vast zaten .Met een tang weer terug getrokken en het was weer klaar .Vreemd maar het blijkt vaker voor tekomen bij dit type .bedankt groeten floris.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Goed gedaan!! Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.