Renault Megane: niet starten,accu ok

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo,sinds enkele dagen in bezit van een coupe uit '98,wilde slecht starten en nieuwe accu erin gedaan.als ik de auto wil starten dan gaan de lampjes branden en als ik de sleutel doordraai om te starten gaat alles uit.geprobeerd tijdens het starten het raam naar beneden te doen dat blijft gewoon werken,meet 12.6 V op de accu.Moet genoeg zijn neem ik aan startkabels eraan gehangen en wilde nog niet starten.
ik weet het niet meer/

jampie8

Geplaatst door jampie8 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Bekend euvel in dit soort gevallen bij Renault is een defecte bdp-gever. ( krukassensor, OT-gever, hoe je het maar noemen wilt )
Controleer dus of je vonk hebt tijdens het starten.

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Wil hij niet starten of wil hij niet aanslaan ? bij niet aanslaan is bdp sensor inderdaad een verdachte.
Deze zit boven de bak tegen het motorblok aan , trek de stekker eens uit elkaar , en weer in elkaar , en kijk eens wat er gebeurt.

jampie8 (0), 11 jaar geleden

alles is dood tijdens het starten,startmotor draait ook niet.

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Kijk nu komen we ergens.
Meet eens op het dunne draadje op de startmotor of daar spanning op komt te staan als je start , 12v
Zoja , grote kans op defecte startmotor.
Controleer eens alle plus en massa kabels onder de motorkap , tussen alle componenten, accu - startmotor-versnellingsbak -motor enz.

jampie8 (0), 11 jaar geleden

eh,waar zit precies de startmotor,alle massa en plus kabels zover het kon gecontroleerd en ok bevonden

Heino4267 (205), 11 jaar geleden

Vanaf de accu loopt een dikke rode kabel naar de startmotor toe.
De startmotor is een pakweg 15 cm dikke cilinder met er op een wat kleinere cilinder (het startrelais).
Achter op de startmotor zit de dikke rode kabel en een klein dun kabeltje.
Kaleido vraag of er op het dunne draadje 12 Volt spanning komt te staan als je de sleutel doordraait om te starten.

jampie8 (0), 11 jaar geleden

net ff snel opgezocht.moeilijk bij te komen,iets gerommeld met het dunne draadje en toen starte hij meteen,wil ik wegrijden slaat hij onder het rijden weer helemaal dood.Krijg hem ook weer niet aan de praat(dood).Weer met het draadje aan het rommelen maar werkte nu niet,toch maar even een nieuwe stekkertje erop zetten?

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Kan, maar vaak is het een draadbreuk. Ik zou eerst inderdaad het stekkertje eens vervangen ( en de rest schoonmaken), mocht het dat niet zijn dan is het een draadbreuk en moet je de desbetreffende draad gaan vernieuwen.

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Als hij onder het rijden , uit valt , heeft dit niks met dat draadje te maken , dan heeft dat te maken met de voeding / massa van de auto.
Zou toch de bekabeling en relais eens beter controleren.

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

Klopt. Ik had er even overheen gelezen dat hij tijdens het rijden uitviel.

Maak eerst de accupolen en klemmen eens goed schoon. Controleer ook de kabels en aansluitingen van zowel plus als massa. Controleer de hoofdzekering, maak ook hier de contacten goed van schoon. En zo werk je verder.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=RPJdeWeert]Klopt. Ik had er even overheen gelezen dat hij tijdens het rijden uitviel.

Maak eerst de accupolen en klemmen eens goed schoon. Controleer ook de kabels en aansluitingen van zowel plus als massa. Controleer de hoofdzekering, maak ook hier de contacten goed van schoon. En zo werk je verder.[/quote]
wat u vertelt heeft totaal niets met de storing te maken

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

En waarom niet? Het lijkt er op dat de boordspanning ineens weg valt. Dat kan veroorzaakt worden door slechte contacten van onder andere massa.

Heino4267 (205), 11 jaar geleden

Het gemeenschappelijke in de verschijnselen is dat de auto de startmotor soms niet inschakelt én dat de motor tijdens het rijden uitvalt, schijnbaar door een spanningsgebrek. Het meest waarschijnlijke lijkt mij dat ergens in een kabelboom een draad is doorgeschuurd, bv. tegen het motorblok aan of zo. Maar waar? Dan moet TS alles goed nalopen en bekijken.

jampie8 (0), 11 jaar geleden

Ok,naast de accu zitten zekeringen 1 ervan (1 na laatste 60a) zag vochtig,beetje aan de onderkant rode kabel bewogen en hij deed het weer!
thx allemaal.
alleen liep hij op gas eerst wel weer goed en als hij nu overschakeld naar gas smoort de motor,met als gevolg dat hij afslaat,snel overschakelen naar benzine en hij gaat weer.??????????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.