Renault Kangoo: kangoo 1.9d motorblok vervangen, loopt slecht/niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: f8q

Avond allen,

hopelijk kunnen jullie me helpen...
ik heb vorige week een ander motorblok in mijn broers '03 kangoo 1.9d gelegd, zijn distrubutieriem was geklapt. Nu heb ik heel wat ervaring ervaring met sleutelen, maar helemaal niets met diesels.

Aangezien van het oude blok de riem was gesprongen stond niets meer op tijd, van het 'nieuwe' blok natuurlijk wel (ga ik vanuit). Er zat alleen onder andere een andere brandstofpomp op het nieuwe blok (nieuwe blok was uit een '01 kangoo). Nu zat er op de 2001 brandstofpomp (die met de gaskabel bediend word) een 'key/spie' om de pulley uit te lijnen en zo de pomp 'op tijd' te kunnen zetten. De 2003 pomp (aangestuurd door elektronica) was echter 'key/spie'-loos, de pulley kan dus vrij draaien op de as totdat je de moer aandraait. Blijkbaar hoefde die dus niet op tijd te worden gezet dacht ik (geen ervaring met diesel..).

Klopt dit? hoeft een elektronisch aangestuurde brandstofpomp niet op tijd gezet te worden?

De kangoo startte na ontluchten en lang starten dus wel maar klonk ontzettend rauw en ongezond en loopt voor geen meter. Veel dingen nagezocht, maar aangezien ik niet een Manual van dit ding boven water kan krijgen weet ik niet waar ik moet zoeken. De enige manual die ik kan vinden is van een oude type Clio met de andere (gaskabel bediende) brandstofpomp. Misschien moeten de kleppen wl gesteld worden (lijkt me raar want dit blok is uit een lopende auto met 160k getrokken) maar ik wil niet eerst alles opentrekken om er later achter te komen dat ik toch de brandstofpomp op tijd moest zetten.

hopelijk kan 1 van jullie wat richting geven aangezien dit de werkbus van me broer is en hij nu redelijk gehandicapt is qua werk. Geen goede zaak in de huidige economie....

foto's bijgevoegd van de pomp
[url=http://postimage.org/image/fpstwkv7t/][img]http://s4.postimage.org/fpstwkv7t/WP_000...[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/d9r0iqd55/][img]http://s4.postimage.org/d9r0iqd55/WP_000...[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/lgj0ab37t/][img]http://s4.postimage.org/lgj0ab37t/WP_000...[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/gj5fp718p/][img]http://s4.postimage.org/gj5fp718p/WP_000...[/img][/url]

sscholte

Geplaatst door sscholte (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Een spieloze pomp dient ook weldegelijk op tijd gezet te worden.
Je hebt de pomp overgebouwd , van 03 naar 01 ?

sscholte (0), 11 jaar geleden

ik heb de pomp overgebouwd van een '03 f8q naar een '01 f8q.
alleen weet ik niet hoe/waarmee ik de pomp op tijd moet zetten, ik zie geen duidelijke markers hiervoor. kan je de pomp op een bepaalde stand blokkeren om hem op tijd te zetten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.