Renault Laguna: Achterdeurvergrendelingen werken niet bij koude temperaturen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dti

Beste allen,

Dit probleem heb ik al een tijdje. Als het wat kouder wordt (het hoeft niet eens te vriezen) werkt de vergrendeling van de achterportieren niet. De vergrendel-pennen aan beide portieren gaan niet naar beneden als ik de auto afsluit. Ik moet de pennen van binnenuit met de hand naar beneden drukken, Hetzelfde geldt voor het openen. De pennen moet ik dan van binnenuit omhoog drukken om het portier te kunnen openen. In de zomer heb ik dit probleem niet. Het zal waarschijnlijk met de leeftijd van de auto te maken hebben. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Wolfje

Geplaatst door Wolfje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 11 jaar geleden

De boel uit elkaar halen en goed gangbaar maken is een optie .

RPJdeWeert (0), 11 jaar geleden

En haal de deurstekkers eens los, en spuit deze eens in met een vochtverdrijver.

Ed Ang (0), 11 jaar geleden

Meestal is gangbaar maken (even inspuiten met WD40) en de mechaniek even handmatig op en neer laten voldoende zodat deze ingebouwd weer gewoon werkt. Doorgaans zie je bij het vergrendelen/ontgrendelen van de deuren deze knoppen nog wel een beetje bewegen. Een tegen dat er nog wel leven in de motor zit.

Wolfje (0), 11 jaar geleden

Bedankt allen!
Ik heb dit inmiddels ook met een vriend besproken die onderhoud aan onze auto doet. Hij zegt ook dat we de boel gewoon uit elkaar moeten halen en gangbaar moeten maken. Binnenkort zullen we dit soort kleine akkefietjes een aanpakken.
@ Ed: De motor leeft zeker nog. Ik heb dit probleem alleen in de winter als het koud is. Waarschijnlijk heeft ook te maken met stof, vuil en oud vet. We zullen binnenkort de boel eens uit elkaar halen en goed schoonmaken ;-)

Ed Ang (0), 11 jaar geleden

Heb er zelf momenteel ook last van, maar is een klusje voor iets warmere tijden.

Wolfje (0), 11 jaar geleden

Juist! Ik wacht nog even op de warme lentezon ;-)

ronny530 (0), 11 jaar geleden

Ik heb met de Laguna het probleem ook, is een beetje type eigen denk ik. Als de boel toch los moet kun je het beter goed doen de scharnierpunten goed te reinigen en voorzien van een laag siliconenvet, WD40 is niet altijd het wondermiddel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.