Renault Laguna: witte rookpluimen bij vlot opschakelen + dan ook koelvloeistofve

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2 dci

ik heb een Laguna uit 2003 2,2 dci laguna station.
Vorig jaar heb ik de turbo laten vervangen , en nu heb ik het volgende probleem;
Bij vlot opschakelen heb ik een witte rookpluim (je zou denken de koppaking).

Ik heb bij een vriend het laten afpersen,maar we konden het lek niet vinden en bleef gewoon zelfs na een 1/2 uur op druk.
Deze laatste week heb ik rustig gereden en hoefde helemaal niks bij te vullen (350 km gereden).

Via de forums zie ik vaak hetzelfde verhaal;

Speling op het schoepenrad (waterpomp) waardoor de vloeistof rechtstreeks het carter in loopt , maar ik zie geen verhoging van het olieniveau en de oude truck aansteker eronder zie niks knetteren.

Hoogstwaarschijnlijk de koppakking of misschien toch wat anders?



[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u een nieuwe vraag retour krijgt....[/b]

0123456

Geplaatst door 0123456 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jan Boom (0), 11 jaar geleden

Als je alleen een witte rookpluim hebt met vlot opschakelen en geen merkbaar koevloeistofverlies,dan zou ik maar even wachten met me zorgen maken.Kan gewoon een condenspluim zijn die je vroeger niet opmerkte maar er wel was bij bepaalde weersomstandigheden of rijomstandigheden. Als je later wel koelvloeistofverlies gaat constateren dan zal je reke-ning moeten houden met inderdaad lekkage bij de koppakking ( koelvloeistof in de verbrandingsruimte)'Als de koelvloeistof in het carter terecht komt krijg je geen witte rook.

7seconds (0), 11 jaar geleden

Ik ben het helemaal met Jan eens. Ik heb de afgelopen 2 jaar nog geen druppel koelvloeistof hoeven bij te vullen en als de auto na enkele dagen stilstand weer gebruik komt er de eerste 10-15 minuten een enorme witte rookpluim uit de uitlaat en dat is onder deze weersomstandigheden niet zo vreemd. Gewoon condens.

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

Speling op het schoepenrad (waterpomp) waardoor de vloeistof rechtstreeks het carter in loopt ???, nog nooit van gehoord, heb je hem bij draaiende motor afgeperst, anders even met een snuffelaar snuffelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.