Renault Laguna: handremafstelling

Bouwjaar: 1997

heb gisteren nieuwe remschoenen gemonteerd
handrem werkt niet meer kan geen rubber vinden in de achterplaat waar ik de handrem kan afstellen
wie kan mij helpen

peterlinda1405

Geplaatst door peterlinda1405 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Mausx (0), 11 jaar geleden

Toch weer de trommel demonteren en eerst het stelmechanisme een goede basis afstelling geven. zodat de remschoenen krap (maar wel vrij) in de trommels passen. het laatste stukje steld dan automatisch en de handrem moet dan ook gewoon weer werken.

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Remschoenen kun je opstellen via het gat van een wielbout in de remtrommel.

8je (0) PRO, 11 jaar geleden

De methode van Mausx is beter, omdat als je te ver opstelt de rem te "zwaar" loopt en je hem via dat boutgat niet meer terug kunt stellen. En als je hem echt te ver opstelt krijg je de tommel er ook bijna niet af zonder schade aan stelmechaniek of remvoering.....

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Zowel het op- als terugstellen doe ik altijd via het boutgat. Nog nooit geen probleem gehad met het terugstellen via het boutgat. Stel deze zover op dat het wiel vast zit en dan iets terug zodat het wiel juist weer vrij loopt. Het gaat niet altijd vanzelf maar dat is weer wat anders............
Terugstellen via het boutgat zal soms wel moeten omdat je inderdaad dan de trommel er niet af kunt krijgen i.v.m. de opstraande rand door het uitslijten van de trommel. Maar die kun je er uit (laten) slijpen wanneer de trommel er af is.

8je (0) PRO, 11 jaar geleden

Al eens goed naar het opstelmechaniek van de Renault gekeken?

Jan Boom (0), 11 jaar geleden

Er moet volgens mij ook aandacht worden besteed of de handremkabel in het verleden niet is opgesteld voor één of andere reden.Dat moet eerst teruggesteld worden voordat de schoenen worden afgesteld.

peterlinda1405 (0), 11 jaar geleden

heb de handrem volgens Mausx gedaan en de handrem is weer goed iedereen bedankt

Mausx (0), 11 jaar geleden

Fantastisch, kun je weer veilig over straat. Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.