Renault Grand Scenic: Schakelen naar 3de versnelling geeft schrapende tanden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn Renault Scenic, 6 bak, geeft als ik schakel naar de 3de versnelling en de pook daarbij iets naar rechts houdt als hij bijna op de juiste plek is schrapende tanden, alsof ik de koppeling niet volledig ingetrapt heb. De versnellingspook heeft dus enige speling, maar ik vind het niet extreem veel.
ALs ik de versnellingspook niet te veel naar rechts druk bij het schakelen naar de 3de versnelling is er geen enkel probleem.

Is dit een vaker voorkomend probleem? Is het eenvoudig op te lossen door b.v. de speling van de pook te verminderen?

Vinnie981

Geplaatst door Vinnie981 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 11 jaar geleden

Afstelling van de kabel/s controleren , het lijkt erop dat hij 2 versnellingen wil selecteren.

Vinnie981 (0), 11 jaar geleden

Bedankt kaleido 1. Ik zal tzt mijn garage vragen of hij dan eventueel de afstelling van de kabels zou kunnen nagaan.

Ik was natuurlijk bang dat het zou betekenen dat misschien de koppelingsplaten op begonnen te raken. Echter omdat het probleem zich alleen voordoet als ik de pook iets meer naar rechts beweeg dan noodzakelijk na het bijna in positie zijn voor de 3de versnelling hoor je het geluid. Dan kun je simpel zeggen: Doe dat dan ook niet... maar bij schakelen van de 2de naar de 3de is het toch wat moeilijk mikken dan af en toe.

heijmans85 (0), 11 jaar geleden

versnellingsbak olie al negekeken?of misschien begin stadium van slijtage!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.