Renault Megane: renault megane 2005 panoramadak fluit bij een hoog snelheid

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Hallo,

Ik recent een renault megane 1.5 dci van 2005 met een panoramadak. Geweldige auto, rijd fijn en motorisch prima (voor zover ik kan beoordelen). Mijn probleem is echter de panormadak. Bij een snelheid vanaf 90 km/u komt er wind door (fluitend geluid). Het lijkt alsof de dak niet goed volledig dicht is.

Ik heb op deze site meerdere forums hierover gelezen. conclusie die ik trok is dat ik de geleiders moet vervangen oid. Heeft iemand hier meer ervaring mee? En zo ja wat is de oplossing hiervoor?

Alvast bedankt

popeye123

Geplaatst door popeye123 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

heijmans85 (0), 11 jaar geleden

check eerst even de rubbers of deze geen slijtage hebben kijk dan verder als die niet goed sluit kunje ook de gelijders bij stellen
succes

popeye123 (0), 11 jaar geleden

Dank voor je reactie.

ik ben zelf niet zo handig. Zelf dacht ik aan isolatiemateriaal (die je bij de gamma ofzo kan kopen) plakken op het einde van de dak. Is dat een goed idee?

Hoe kan ik de geleiders afstellen?

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Emilio. Plak er niks op. Laat em anders afstellen. Repareren door iemand die er wat van weet bespaar je een hoop ellende

heijmans85 (0), 11 jaar geleden

idd nik opplakken of gamma ideeen uitvoeren dat helpt niet als het goed kun met een inbus sleutel als je het dak opent bij stellen dit zou je makkelijk zelf kunnen maar lukt dat niet dan even naar de garage

popeye123 (0), 11 jaar geleden

Hoi Heijmans85, bedankt voor je tip. Ik heb het geprobeerd om met een inbussleutel de geleiders bij te stellen. Dat is echter niet gelukt, ik kan de geleider alleen strakker of losser maken. Hij was al vrij strak.

Andere ideeen? De rubbers zien er goed uit, ook de stangen zijn goed ingevet zie ik.

groet,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.