Renault MAGANE: start niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: k4m, Motorinhoud (cc): 1600

heb net een renault megane gekocht doch krijg hem niet gestart startknop reageert niet.contakt springt wel op maar start niet.heb met een kabel rechtstreeks op de startmotor geprobeert en dan werkt het wel.heb hem laten uitlezen en geeft geen foutmeldingen

ivano 1968

Geplaatst door ivano 1968 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ivano 1968 (0), 7 jaar geleden

ps.de beide kaarten om te starten werken wel

kaleido 1 (1320) PRO, 7 jaar geleden

Slaat hij dan ook aan ?
Zoals ik het lees komt er dan geen spanning op het dunne draadje van het startrelais op de startmotor ?
Draadbreuk , slechte verbinding , meten is weten.

RPJdeWeert (0), 7 jaar geleden

"hij start niet" is een zinloze uitspraak. Of hij gaat niet rond, of hij slaat niet aan. Welke is het in jouw geval?

Heino4267 (195), 7 jaar geleden

Voor zover ik het bovenstaande slecht leesbare verhaal correct interpreteer, lijkt het er op dat de startblokkering wordt vrijgegeven ("beide startkaarten werken") maar wordt de startmotor niet aangestuurd.
Je kunt dat zelf controleren door (met de versnelling in de vrij en de handrem er op) het contact aan te zetten en (voorzichtig!!) op de startmotor het kleine stekkertje er af te trekken en met een draadje de dikke moer die de dikke rode draad vastmaakt, door te verbinden met dat kleine stekkertje op de startmotor. Als de motor dan wel start, kan je het kleine stekkertje aan het losgetrokken draadje vernieuwen. Als het dan nog niet werkt ga je die draad terug volgen naar binnen tot waar de draad is beschadigd.

abc (0) PRO, 7 jaar geleden

zekering in de upc kappot (zekeringkast naast de accu)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.