Renault KANGOO 1.5 DCI 42KW: Koeling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Hallo
Ik heb een vraag over een RENAULT Kangoo 15 diesel van mijn buurman
Hij had het probleem dat de kachel binnen niet meer warm werd en is ermee naar de garage gegaan.
zij dachten dat de thermostaat stuk was en hebben deze vervangen,later bleek dat dit dus niet het probleem was en zou er lucht in het systeem zitten.uiteindelijk hebben ze dit denk ik verholpen en kwam het verhaal eruit dat de koppakking stuk zou zijn omdat hij nog altijd niet warm word.
Nu heb ik er vandaag eens zelf na gekeken en heb 3 ontluchtingen gevonden 1 op de radiateur,1 op een slang en 1 op het thermostaathuis soort ventiel dopje.Als ik deze open draai komt er alleen maar stoom uit als hij een tijd gedraaid heeft en 0,0 koelwater.Als ik het schroefje wat op de slang zit open draai komt daar heel weinig koelwater uit en soms ook alleen maar lucht .uit eindelijk draai ik de schroef los van de radiateur en daar komt eerst beetje lucht uit daarna koelwater maar dat is ijskoud terwijl de auto al dik 1 uur draait. kan ik hieruit op opmaken dat er heel veel lucht in het systeem zit of kan het ook de waterpomp zijn die stuk is en niet meer rond pompt.
En mocht het lucht zijn wat en hoe is het het beste dat eruit te krijgen bij deze RENAULT.
Een kapotte koppakking geloof ik niet aan ,aan gezien hij niet warm loopt enz enz..

mustangfox

Geplaatst door mustangfox (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 7 jaar geleden

Als je het dunne slangetje los neemt dat op het koelvloeistoftankje zit , komt daar koelvloeistof uit stromen ?
Uit welke komt er alleen maar stoom , thermostaat ?
Kachelslang ontlucht , worden dan wel beide slangen warm ?

mustangfox (0), 7 jaar geleden

Kan het bovenste slangetje gewoon los maken op het tankje gebeurt niets mee.
Heb net de kachel slang eens los gehad waar de ontluchtings schroef op zit er kwam dus geen water uit heb deze bij gevuld en even met koelvloeistof door geblazen zodat binnen geen lucht meer zou kunnen zitten,slag weer erop gezet maar dat helpt ook niet. Hij wordt binnen even warm en dan is het weer weg.Als ik dan de ontluchting op de thermostaat los maak komt er alleen maar stoom meer niet en uit de ontluchting van de radiateur ijskoud water en slangen worden ook niet warm.op het moment dat ik de dop weer op de tank doe bouwt hij druk op op de slangen die worden dan iets harder,maar ook niet keihard.

mustangfox (0), 7 jaar geleden

[yt]https://youtu.be/KqQGnpc_I18[/yt]
Hoop dat dit gelukt is misschien geeft dit iets meer duidelijkheid van wat hij doet of niet :P

kaleido 1 (1460) PRO, 7 jaar geleden

Als je druk op het dunne slangetje zet is deze dan wel open , deze slang ontlucht ook een gedeelte van je koelsysteem .
Er zit in ieder geval te weinig koelvloeistof in je systeem , gooi je tankje vol en laat de motor lopen en net zolang bijvullen en ontluchten tot er overal koelvloeistof komt.
Desnoods de tank hoger houden .

mustangfox (0), 7 jaar geleden

ja alle slangen na gelopen en alles is gewoon open.Heb zelfs al eens gekeken of hij van binnen niet nat word omdat ik al redelijk veel bij gevuld had 3 ltr dus ergens moet dat heen gaan .Maar heb geen lekkages kunnen vinden.
en wat is voor dit systeem eigenlijk het beste met of zonder dop op het watertankje.

kaleido 1 (1460) PRO, 7 jaar geleden

Tankje helemaal vol , dop er op en ontluchten met lopende motor , je bent er van overtuigd dat de koppakking niet lek is ? dus zal er op een gegeven moment geen lucht meer uit komen en het systeem dus goed gaan werken.

mustangfox (0), 7 jaar geleden

Nou ik ga hem maandag avond even afpersen om dat idd 100% uit te sluiten
maar voorals nog neem ik aan dat deze goed is want dan zou de motor ook rotig gaan lopen lijkt mij.ne heb ik verder geen ervaring met deze motoren hoe die het gaan doen met een koppakking die stuk is en of deze ook in een olie kanaal stuk gaan .er zit niets bij de olie enz enz loopt netjes gaat ook niet koken enzo dus ga er even vanuit dat hij goed is ,maar dat weer ik maandag pas 100%

kaleido 1 (1460) PRO, 7 jaar geleden

Bij een klein lek , blijft hij gewoon normaal lopen .

mustangfox (0), 7 jaar geleden

Even update
Gister systeem af geperst en geen lekkages te vinden .
Vreemde vond ik dat hij op de slang van de radiateur koud bleef ,dus uit eindelijk besloten de thermostaat eruit te halen en zonder geprobeerd waarna hij dat ging doen wat hij moet doen.Alles werd normaal warm enz enz .dus lijkt mij dat de thermostaat stuk is deze heb ik in kokend water gedaan en jawel deze gaat nog net 1 mm open en blijft vast hangen.Vandaag een nieuwe gemonteerd en ontlucht zover als kon want bij stationeer had ik het idee dat dat niet echt goed werkt.kachel binnen wordt wel weer warm en schommelt tussen de 20 en 40 graden.Ze zijn er nu even een stuk meer rijden zodat hij eens echt goed warm kan draaien en dan maar kijken wat hier uit gaat komen.
Alvast bedankt voor de reacties.

mustangfox (0), 7 jaar geleden

Opgelost inmiddels
was dus de nieuwe thermostaat die stuk was .Heb er weer een nieuwe in geplant ontlucht en hij doet weer alles wat hij moet doen.

Dus bij deze is het opgelost Bedankt voor jullie reacties

Mvg

kaleido 1 (1460) PRO, 7 jaar geleden

Mooi.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.