Renault MEGANE SCENIC: Boordcomputer defect

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Hi,

Ik rij een Renault Scenic 1999 (40-gg-hk). Deze geeft wat problemen met de elektra, er blijven wat lampjes branden op het dashboard en het linker knipperlicht doet het vaker niet dan wel. Nu is vooral dat laatste vrij lastig/gevaarlijk. Ik ben langs een garage gereden, die hebben de lampjes nagekeken en omdat deze niet defect waren kwam hij tot de conclusie dat het de boordcomputer was.

Mijn idee is om een andere boordcomputer te kopen (2e hands) en deze gewoon te vervangen.

mijn 1e vraag, zou het ook wat anders kunnen zijn?
mijn 2e vraag, waar zit de boordcomputer? deze vraag omdat ik het artikelnummer moet doorgeven om de juiste te bestellen. deze zou erop staan.

gr. Roel

Gullo

Geplaatst door Gullo (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (200), 7 jaar geleden

Ik zou niet te snel een nieuwe computer bestellen, zéker niet als je de prijs daarvan hebt gehoord.
Je bedoelt waarschijnlijk de UCH (de "comfortcomputer" die dat soort dingen regelt) en die zit voor zover ik weet in je zekeringkast.

Maar het is nog niet zeker dat het de computer is!
Wat doet de auto "als de richtingaanwijzer het niet doet"?
- je zet de schakelaar aan voor het linker knipperlicht en dan gaat het knipperlicht aan / niet knipperen?
- of ze gaan permanent aan?
- of enkele doen het wel en andere niet?

In veel gevallen ligt het namelijk aan de stuurstengel waarmee je het knipperlicht aan zet, of het knipperlicht relais en die zijn beide véél goedkoper dan een nieuwe computer.

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Heb je deze vraag al niet eerder gesteld ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.