Renault MEGANE CABRIOLET: Megane cabrio startproblemen warme motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: K7M, Motorinhoud (cc): 1600

Mijn megane cabrio met benzinemotor wil met een warme motor soms niet starten. Enkel als ik het gaspedaal een beetje induw wil hij dan wel starten. Koud start hij wel gewoon goed. Tijdens het rijden verder geen probleem en draait ook mooi stationair.

Ik heb bij de tankbeurt wyns injectorreiniger in de tank gedaan, en na zo'n 100 km ermee te rijden kreeg hij dit probleem. Zou dit er iets mee te maken kunnen hebben?

BDP sensor is een tijdje geleden al vervangen door een blauwe met nieuwe connector. Gasklephuis is ook een tijdje geleden gereinigd en de stappenmotor is toen ook vervangen (wel door een goedkoop merk). De startonderbreker is ook uit wanneer ik dit probleem heb, maar het lijkt wel alsof hij nog aan staat.

Iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Zou het kunnen komen door de injectorreiniger?

Bartjeee21

Geplaatst door Bartjeee21 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 7 jaar geleden

Vervang je brandstoffilter eens , deze zit rechts achter naast de tank .
Tevens zou de koelvloeistoftemp. sensor dit kunnen veroorzaken.

Bartjeee21 (0), 7 jaar geleden

Daarstraks weer het probleem gehad dat de auto met warme motor niet wou starten. Ik heb ook af en toe (niet altijd) het probleem dat bij een warme motor tijdens het rijden, bij het induwen van de koppeling, het stationair toerental schommelt en de motor soms bijna uitvalt. Wanneer ik stil sta loopt de motor stationair ook wat schokkerig tot dat ik de dimlichten aan zet.

Ondertussen heb ik de volgende dingen gedaan:
- nieuwe originele VDO stappenmotor geplaatst
- gasklephuis schoongemaakt en opnieuw gemonteerd met vloeibare pakking
- nieuwe brandstoffilter gemonteerd
- nieuwe temperatuursensor van de koelvloeistoftemperatuur
- kleppen gesteld

Verder zit er ook al een nieuwe BDP sensor op (met blauwe stekker) en heb ik ook al gecontroleerd op vacuumlekken. Het motorlampje blijft gewoon uit dus geen foutmeldingen. de MAP sensor is ook al uitgewisseld, daar zit het probleem ook niet in. De brandstofpomp hoor je ook elke keer druk opbouwen voor het starten dus die zou ook ok moeten zijn, enkel voor de 1e keer starten na een ECU reset zoemt de pomp wel langer. De injectoren heb ik ook al gechecked en deze lekken niet en lijken goed te sproeien.

Heeft er iemand nog advies? Zou ik misschien toch maar beter de auto naar de dealer of onafhankelijke garage brengen om uit te laten lezen, een 4 gas test te laten uitvoeren of live data te laten controleren? Of zijn er nog gekende kwaaltjes?

Bartjeee21 (0), 5 jaar geleden

De nieuwe BDP sensor bleek slecht te zijn, uiteindelijk sloeg soms de motor gewoon ineens af tijdens het rijden.

kaleido 1 (965) PRO, 5 jaar geleden

Toch bedankt voor de feedback .

jan eisinga (0), 5 jaar geleden

hi ik heb een megane 1.6e en mijn kachel ventilator deed het niet bleek dat er geen stroom was op de schakelaar dus stroom extern en nu werkt de ventilator wel maar nu heb ik steeds een tik en als ik de knop in druk dat de kachel binnen circuleert dan hoor ik steeds het geluid of dat de klep van de kachel open en dicht gaat.

iemand een oplossing voor dit probleem

Heino4267 (110), 5 jaar geleden

En wat heeft dit te maken met startprobleem in andermans topic?
Je kunt beter een eigen topic aanmaken ....

Moderator Problemcar (65) PRO, 5 jaar geleden

@ jan eisinga, dit is een geheel ander probleem.
Start voor jou probleem even een nieuw topic.


Moderator Problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.