Renault Laguna 2000: Startmotor probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F9Q-F7, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 72

Sinds enige jaren heb ik bij koud weer dat dat de startmotor (soms) niets doet.

Dat wil zeggen: contact aan, alle controle lampen gaan aan.
Sleutel draaien om te starten: Niks.. Geen klik, controle lampen blijven gewoon op volle sterkte branden. Het is net of je niet aan de sleutel geweest bent.
Meestal start ie dan na een aantal keer proberen ineens zonder enig probleem, maar wel met een vertraging van 0,5 of 1 seconde.
Dus: sleutel draaien om te starten, zo vasthouden zonder dat er iets gebeurd, en na een halve tot 1 seconde begint de startmotor plots te draaien. Dan springt ie ook gewoon aan zonder enig probleem.

Accu is goed en polen zitten goed vast.
Er is een extra massamat gelegd vanaf de accu naar massa op het frame.
Startonderbreker is uit.
Startmotor is gereviseerd.

Gisteravond wilde de startmotor helemaal niet meer, wel controle lampen aan, maar geen klik of niks tijdens het proberen te starten.
Vanmorgen de aanstuurkabel van de startmotor dus even rechtsreeks aan de plus gehouden.
Slechts heel kort omdat je er wat moeilijk bijkomt als ie niet op de brug staat, ik hoorde dus alleen heel even een "klik".
Daarna startte hij direct met gebruik van de sleutel.

Mijn vermoeden was dat de aanstuurkabel die van het contactslot afkomt de oorzaak was, maar daar twijfel ik dus nu aan. (die is namelijk niet los geweest)

Als iemand een idee heeft wat de ooorzaak zou kunnen zijn hoor ik het graag, in dit weer ergens stilstaan is niet fijn.

Thanks alvast!

Laguna 1.9 dti

Geplaatst door Laguna 1.9 dti (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.