Renault LAGUNA: Hard rempedaal

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M D7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Beste bezoekers,

Ik zit met het volgende probleem;
Als ik in de ochtend mijn auto start heb ik last van een hard rempedaal. Ik parkeer mijn auto altijd op mijn oprit (die schuin loopt) in de versnelling. Ik doe dit al jaren zo. Nu heb ik sinds een aantal maanden last van een hard rempedaal voor het starten, zodat ik toch mijn handrem erop moet zetten anders rol ik naar beneden.
Mijn garage heeft al naar het probleem gekeken maar kan niks vinden. Ze hebben de auto gecontroleerd.
Ik ben met kerst naar Oostenrijk geweest met de auto. Tijdens de heenreis heb ik veel last gehad van regenval, in Oostenrijk last van sneeuwval. Maar als ik op dat moment wou remmen had ik een hard rempedaal en wou de auto niet remmen.
Na 3 seconden was het over en remde de auto wel goed. Op dat moment schik je je rot omdat je wil remmen maar je remt zonder rem bekrachtiger.
Dus ik na de vakantie langs de garage geweest en mijn verhaal verteld. Daar zeiden ze dat waarschijnlijk de rembekrachtiger kapot was. Dus de auto naar de garage om te kijken of dit het probleem is. Maar volgens de garage werkt de bekrachtiger gewoon normaal en is niet defect.
Nu tijdens het rijden in nederland heb ik er geen last van.
Ik weet nu echt niet meer wat het probleem is. Ik ben ook al naar een andere garage geweest maar die kan ook niks vinden.
Ik vind het zeer gevaarlijk worden.
Weten jullie misschien wat het probleem is.
Samengevat:
Hard rempedaal na 1 dag stilstaan. Na starten over.
Na lange ritten met regen onderweg. Kan ik niet remmen want ik heb een hard rempedaal. Na 3 seconden kan ik beter remmen.

Het betreft een Renault Laguna 1.6 benzine uit 2002.
Alvast bedankt.

Roos1991

Geplaatst door Roos1991 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Lijkt of er een lek is in onderdruk gedeelte van de rembekrachtiger.Dat zou de harde pedaal kunnen verklaren.Ook kan het zijn dat de terugslagklep naar rembekrachtiger of bevriest of vervuild is en onvoldoende sluit

Heino4267 (200), 7 jaar geleden

Als de vacuumbekrachtiger lek is, remt hij niet/nooit goed. Ik denk dat de onderdruk weglekt tussen de bekrachtiger en het spruitstuk: controleer die slang eens goed.

voyager (0), 7 jaar geleden

Vaak is het ook te merken aan motorloop. die varieert meer dan normaal bij indrukken van de rempedaal.Dan wel als je de motor uitzet zou je gesis kunnen horen soms onder de motorkap.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.