Renault MEGANE SCENIC: Troep in brandstoftank

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Er zit telkens rotzooi in het brandstoffilter in de tank. Na een aantal weken/ maanden begint de auto weer in te houden na een aantal kilometers. Een aantal keer de brandstofpomp/ filtercombinatie in de tank vervangen vanwege te weinig druk. Gisteren viel het me op dat er allemaal zwarte stukjes uit het filter kwamen. Had ik al een keer eerder gezien, maar toen dacht ik dat de tweedehands pomp kapot aan het gaan was. Als het tankelement er uit gehaald is, kan ik in de benzine in de tank kijken, maar zie ik niets onderin de tank liggen. Waar zou dit vandaan kunnen komen? Er zit maar 1 slang aan de pomp, dus via een retourleiding komt de rotzooi niet in de tank. Er loopt nog wel een leiding van bovenop de tank naar het dampabsorptievat. Maar het lijkt me sterk dat er stukjes koolstof vanuit dit filter onder de motorkap naar de tank gaan. Iemand die hier een idee over heeft?

Peterhattem

Geplaatst door Peterhattem (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 7 jaar geleden

Een scenic van 2002 heeft ook een klein benzinefilter naast de tank voor het rechter achterwiel zitten , deze al eens vervangen ?

Peterhattem (0), 7 jaar geleden

Die zit er niet. Zit wel een uitsparing in de tank waar dit filter bij eerdere types zat. Neemt niet weg dat het probleem al in de tank ontstaat en daar al een verstopping zit. Dus een filter na de tank heeft in dit geval ook geen zin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.