Renault MODUS: Gaspedaal blijft hangen, geen foutmelding

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4J G7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 72

Goedenavond,

Ik rijd een Renault Modus uit 2005, 1.4 16V. Al enige tijd problemen met het gaspedaal.

Eerdere problemen:
Na achteruit rijden valt de auto stil. Bij optrekken met horten en stoten. Hierdoor hebben we besloten de gaspedaalpositiesensor te vervangen en hiermee leek het probleem opgelost. Geen horten en stoten meer en na het achteruit rijden ook niet meer stilvallen.

Een enkele keer leek het gaspedaal te blijven hangen. Sinds vandaag neemt dit extreme vormen aan. In een kwartier rijden, en later op de dag in 5 minuten rijden gebeurde dit beide keren 3 maal. Het pedaal zelf blijft echt hangen en komt alleen terug op het moment dat je flink remt. De auto blijft doorrijden. Ik vind dit persoonlijk erg onprettig en pak de auto niet meer tot het opgelost is.

De auto geeft geen storingen aan.

Nu lees ik bijna overal gasklephuis. Is het noodzakelijk deze geheel te demonteren om hem schoon te maken, volgens mij moet hij dan opnieuw ingeleerd worden?

Zijn er ook nog andere oorzaken mogelijk dan het gasklephuis?

Met vriendelijke groet

RenaultModus

Geplaatst door RenaultModus (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (110), 7 jaar geleden

Eens langs een Renault garage gaan en laten kijken wat je fout hebt gedaan?
Een mechanisch vasthangend gaspedaal is gééén grapje en je bent strafbaar (want niet vakkundig gerepareerd) als er ongelukken mee gebeuren.

pieterp9094 (0) PRO, 7 jaar geleden

hoe lang is het geleden dat de gaspotsensor is vervangen ? Als dat vrij recent is geweest (enkele weken of hooguit paar maanden) zou ik verwachten dat het daar aan licht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.