Renault ESPACE: Auto slaat niet aan

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3500, Vermogen (kw): 177

Renault espace slaat niet aan! ik heb een nieuwe accu en bougies geplaatst, auto geeft op het dashboard geen storingen! voorste drie bougies los gehaald en toen gekenken of er ook een vonk was en die was er zeker kreeg tijdens deze aktie mooie vuur balletjes! Dus hij vonkt krijgt benzine maar slaat niet aan!

Roland1971

Geplaatst door Roland1971 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

Heino4267 (110), 7 jaar geleden

Staan de bougies op de voorgeschreven elektrodeafstand?

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Nou nee, ik ben er vanuit gegaan dat deze goed staan.
controleren doe je ook niet zo makkelijk meer dat is wel 4 uur werk.

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Bougies worden met de juiste electrode afstand geleverd...
Laat de auto eens uitlezen en plaats de foutcode hier.

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Dat lijkt mij idd het beste, nou heb ik zelf zo een obd2 besteld Diagnosecomputer Autophix OM580 ik hoop dat ik daarmee de auto kan uitlezen? Dat weet ik morgen pas.

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Met de OM580 kan je inderdaad uitlezen en resetten...

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Oke, fijn om te horen morgen weet ik meer.

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Nou het obd2 apparaat is binnen en geeft maar 1 storing aan, afstand spruitstuk te groot? Verder geen foutcodes meer alles geresset. maar slaat nog niet aan? Ik zit haast te denken dat de ketting uitgerekt is of geeft dat ook een storing! Weet even niet waar ik het nou moet zoeken.

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Vandaag door pechhulpdienst uitgelezen ook zij hebben geen storing kunnen vinden, dat wordt dan wel lastig om een auto te repareren. Iemand misschien nog een idee, ook heb ik nog gezocht naar een brandstoffilter lijkt er op dat het er ook niet op zit misschien onvoldoende benzine druk.

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

"afstand spruitstuk te groot" is een omschrijving die ik niet herken. Mogelijk is dit een vertaalfout.
Wat was het nummer van die foutcode?

Ralf_Jensen (0) PRO, 7 jaar geleden

Hoe weet jij dat hij benzine krijgt ?
Heb je een puls op je injectoren dan?

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Dat stond er verder niet bij maar ik krijg de storing ook niet meer terug? Maar ik vroeg me af wat de benzinepomp druk zou moeten zijn misschien kan ik dat op een of andere manier meten? Want het is net of de auto wel wil aanslaan maar het net niet haalt ook na drie vier keer starten ruikt het behoorlijk naar benzine.

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Nou laat ik het zo zeggen tot aan de inspuitleidingen heb ik druk of de injectoren open gaan dat weet ik idd niet maar zou hij dan geen storing geven?

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Als ik de bougies er uit haal en ik leg ze op het randje met de bougie doppen er op dan word de ingespoten brandstof bij het starten ontstoken maar dat is de voorste rij dit kan ik niet aan de achterkant proberen.

Ralf_Jensen (0) PRO, 7 jaar geleden

Meet de puls op de injector (en).

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Vandaag weer alles los gehaald om te kijken of de andere bougies ook een vonk geven, ook aan die kant heb ik een goede vonk verder gekeken of de injektoren wel benzine geven de hele galerij los genomen en die spuiten een mooie brede straal en alles weer gemonteerd.

Resumé
We hebben nieuwe accu, bougies er zit benzine in en geeft een vonk maar toch start de wagen niet ook uitgelezen met 2 verschillende apperaten geen storingen aanwezig. Volgens Renault garage kan ook de distrubutieketting uitgerekt zijn maar dat geeft volgens hun wel een storing?

Heino4267 (110), 7 jaar geleden

Zo gaat het niet lukken, even terug naar het begin.

Vraag 1.
a. je auto reed gewoon en toen heb je een nieuwe accu en bougies geplaatst, waarna de auto niet meer startte.
b. je auto startte ineens niet meer en om te beginnen met foutoplossing heb je een nieuwe accu en bougies geplaatst, wat niet tot verbetering leidt.
Welke situatie is de juiste? a of b?

Vraag 2.
a. heb je de oude accu er uit gehaald en daarna de nieuwe geplaatst, of
b. heb je tussentijds de auto op spanning gehouden met een startbooster zodat de auto nooit spanningsloos is geweest?

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Nee de auto reed niet, Ik heb de auto zo gekocht defect.

Highway (65) PRO, 7 jaar geleden

Dan ga de timing maar controleren. Is meestal wel een reden omdat het een dure reparatie is. Wie weet is er nog meer aan de hand.

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Daar heb ik ook aan gedacht, Enig idee hoe ik dat eenvoudig kan doen zonder de motor uit te bouwen!

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Goedenavond,

Ik heb de auto vandaag voor de derde keer laten uitlezen nu met delphi, wederom kwam er niets naar Vooren. Dus geen storingen.

Vandaag begonnen om toch de ketting maar te controleren nu heb ik de kettingspanner bekeken en die steekt 1,5 centimeter uit of als je de foto vergroot zie ik dat hij 5 tandje is uitgeslagen, maar nu weet ik niet wat het moet zijn? Iemand een idee.

Roland1971 (0), 7 jaar geleden

Goedenavond, vandaag maar eens verder gekeken naar de mogelijkheden om de ketting te controleren, ik had het niet verwacht maar kon de kettingkast goed losmaken met de motor er nog in, dat scheelt weer een hoop tijd en sloopwerk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.