Renault TWINGO: startonderbreker/sleutel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F B7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

hallo

ik heb een renaultje twingo van 30-09-1998
Ik heb alle 2 de orginele sleutels. Nu is 1 van de sleutels defect. Deze reageerde sporadisch om de deurvergrendeling en de start onderbreker er af te krijgen.De tweede sleutel reageerde beter. Alleen deze week reageerde de 2e sleutel ook alleen sporadisch. Dus ben ik na de renault garage gegaan om er nieuwe batterijen in te plaatsen. Daar werd ik al gewaarschuwd dat als de sleutel geopend werd hij het erna helemaal niet meer kon doen. Er zitten nu dus nieuwe batterijen in. Maar de sleutel reageerd bijna niet meer. Ik heb nagevraagd en bij de dealer kost de sleutel plusminus 180 euro. Maar het schijnt dat je ze ook bij andere sleutelmakers kan laten maken. Dit was dus mijn plan. Aangezien ik ongeneeslijk ziek ben en een uitkering heb kan ik niet zomaar 180 euro missen. Nu heb ik een sleutelmaker gezocht die sleutels met transponders kopieerd. De sleutelmaker heeft de sleutel gecontroleerd en tot zijn verbazing zat er geen transponder in alle 2 de sleutels. Hij zei ook dat ik geen batterij nodig had voor de startonderbreker er vanaf te krijgen. Dat dat door de chip vanzelf ging. Nu is mijn vraag of iemand hier verstand van heeft? Moet ik echt een sleutel van 180 euro bij de dealer bestellen? of is er een andere optie? Of is het ook een mogelijkheid om de startonderbreker onklaar te maken? Kan iemand me mischien advies geven?

bAbbelien

Geplaatst door bAbbelien (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

Wat voor soort sleutel heb je , infrarood of RF ?
Infrarood heeft een lensje naast de baard ?

bAbbelien (0), 7 jaar geleden

ja infrarood neem ik aan. Er gaat een rood lampje branden naast de baard als die het doet.

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

Dus een grijze sleutel met een ronde drukknop in het midden ?
Er zitten dan 2 dunne platte batterijen in ?
Als je het kleine parkertje uit de kast draaid , en de 2 helften uit elkaar haalt , zie je op het printplaatje een vierkant drukknopje zitten ja ?

bAbbelien (0), 7 jaar geleden

Yep en de andere reserve is zwart

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

Vaak is 1 van de 4 of meer van de solderingen waar dat vierkante blokje mee op de print gesoldeerd zit defect , als je handig bent met een geschikte soldeerbout kun je ze voorzichtig weer vast solderen.
Tevens kun je de ontvanger , deze zit achter het zwarte bolletje bij de spiegel , controleren , kapje los maken en de print controleren op oxidatie , als je er een antenne precies boven hebt zitten , wil hier nog wel eens water naar binnen komen met alle gevolgen van dien.

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

En aanvullend: de dealer heeft een noodcode voor de startonderbreker voor je.
Dan kom je in elk geval altijd weg.
De manier van invoeren kan je op internet vinden of meteen even aan de dealer vragen en meeschrijven.

Een beetje goede dealer geeft je die gegevens gratis ....
Vriendelijk zijn helpt altijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.