Renault MASTER: Waarschuwingslampje Oliepeil van de motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 59

Wij zijn in het bezig van een Renault Master Minibus uitvoering verbouwd tot camper. We hebben al meerdere malen gemerkt dat als we wat langer rijden dus een warme motor hebben en vervolgens in een file belanden of langere tijd een lagere snelheid rijden het (oranje) lampje "Waarschuwingslampje oliepijl van de motor" gaat branden. Dit is dus een ander lampje dan het lampje Oliedruk!

De motor uitzetten en opnieuw starten zorgt er voor dat het lampje uit gaat en uitblijft. Wel is het zo dat als je in de file staat en verder rijdt het lampje na verloop van tijd (+/- 5 minuten) het lampje weer gaat branden.

Het oliepijl is in orde, staat net onder de maximaal streep.

Verder lijkt het lampje eerst flauw te branden om vervolgens steeds feller te worden?!

Is dit een sensor die erg gevoelig is? Ik zou verwachten dat als dit lampje gaat branden dat het oliepeil ook aan de lage kant moet zijn.

wie kan mij verder helpen, alvast bedankt

Peterkortlever

Geplaatst door Peterkortlever (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Lijkt gewoon op een defecte sensor , meet eens de weerstand als hij koud is en het lampje niet brand , en de weerstand als hij warm is en het lampje brand .

Heino4267 (110), 7 jaar geleden

Of een slecht contact op de sensor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.