Rover 75: Koelprobleem 75 2.0 V6

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 V6

Beste Mensen,

Enige tijd geleden zijn de distributieriemen samen met de waterpomp en thermostaat vervangen. Na een week of twee liep de temperatuur snel op in het rode gebied als de auto boven de 100 km/h uit kwam. Wanneer je het gas los laat dan zakt de temperatuur ook weer snel. De auto is weer terug gegaan en ze hebben de koppakking getest (druk). Deze bleek goed te zijn. Koelsysteem nogmaals ontlucht met behulp van vacuüm. Daarna is de thermostaat nogmaals vervangen en is de voorpijp samen met de katalysatoren vervangen. Ook de temperatuursensor is vervangen. Het probleem bleef bestaan. Ze hebben alle elektronische testen uitgevoerd en elektrisch bleek alles naar behoren te werken. De garage heeft me toen teruggestuurd met de boodschap dat er waarschijnlijk een scheur in het blok zat. Nu kan ik mij dit niet voorstellen want het olie is schoon, het koelsysteem blijft mooi op peil (geen verlies) en de motor loopt ook mooi. Ook is er geen rookvorming uit de uitlaat te zien. Nu heb ik de koppakking nogmaals laten testen op uitlaatgassen en ook hieruit bleek nogmaals dat de koppakking niet de oorzaak was. Onderhand heb ik zelf de radiateur vervangen en alle retourleidingen schoongemaakt. Ook heb ik de leidingen op de inlaatspruitstukken los gehaald. Deze openingen bleken goed door te stromen want het koelvloeistof stroomt hier vrijelijk uit. Het systeem is nu verschillende keren op de voorgeschreven manier ontlucht maar het probleem blijft bestaan.

Wie o wie kan mij helpen?

Millicorrelli

Geplaatst door Millicorrelli (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 9 jaar geleden

Radiateur verstopt , uitwendig , of de nieuwe waterpomp defect schoep los ?

Millicorrelli (0), 9 jaar geleden

Radiateur is vervangen, verder is alles gecontroleerd op uitwendige verstoppingen. Ik had alles toch los. Voor wat betref de waterpomp, de kachel wordt warm. Dan zou je toch zeggen dat de waterpomp zijn werk doet?

Millicorrelli (0), 9 jaar geleden

Iemand een idee? Eventueel iemand ervaring met een kapotte nieuwe waterpomp?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.