Saab 9-3: Dashboard verlichting werkt naar eigen zinnetje

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Beste forumgebruikers,

Ik heb vandaag een Saab 9-3 Sport sedan van 2003 gekocht. Auto heeft hier en daar wel wat maar nu ik vanavond in de auto stap kom ik er achter dat de dashboardverlichting niet werkt zoals het hoort.

Op het moment dat ik het contact half aanzet gaan de lampen van de radio aan (toetsen) maar van de airco bediening niet.
Op het moment dat ik het contact helemaal aanzet gaan die lampen weer uit, deze blijven ook uit als ik de auto start.

Het enige wat brand is de verlichting bij de snelheidsmeter, toerenteller ed. Alsmede de infodisplay werkt zoals het hoort, maar alle andere, met de raambedieningsknoppen inbegrepen branden niet.

Heeft iemand enig idee wat het kan zijn?

Ferhat

Geplaatst door Ferhat (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ferhat (0), 9 jaar geleden

Heb er een kleine aanvulling aan.

Het blijkt dat de verlichting overdag wel aan gaat en 's avonds niet. Op het moment dat ik een tunnel in rij gaat deze uit, als ik uit de tunnel ben heb ik weer licht op het dashboard maar ik kan nog steeds geen oplossing vinden.

Ferhat (0), 8 jaar geleden

Na een tijd met de auto gereden te hebben ben ik erachter gekomen dat deze auto's zowel in de radio als bovenop het dashboard een sensor hebben. Sensor op het dashboard (bolletje voor de raam) was defect. Deze vervangen en het werkt weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-3 of stel zelf een nieuwe vraag.