Saab 9-5: olielekkages sabb 9-5

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 turbo

Mijn saab 9-5 2.0 benzine turbo uit 2003, kmstand 342.000 km lekt behoorlijk olie aan de achterkant van het blok. Je kan daar moeilijk bij dus is de oorzaak lastig te vinden. Boven het uitlaatspruitstuk is het droog daaronder flink nat. Vandaag heeft een monteur gekeken maar er zat te veel olie om het goed te zien. Hij dacht aan de oliebuisjes die in de cilinderkop zitten en dan olie naar buiten persen. De motor loopt overigens goed en geen witte of andere rook uit de uitlaat. Iemand een idee wat het kan zijn?

Ronert68

Geplaatst door Ronert68 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1350) PRO, 9 jaar geleden

Als het niet goed te zien is , zit er niets anders op dan eerst de boel goed te reinigen , en dan te kijken of het wel te zien is.
Nu blijft het ook van achter de pc gokken.

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Sorry dat ik het zeg, maar wat is dat voor p...t monteur kan het niet zien zit te veel olie op! Dan maakt hij het eerst schoon en dan de oorzaak vaststellen, en u verwcht dat wij het vanaf hier kunnen zien? Helaas mijn glazen bol is stuk

Ronert68 (0), 9 jaar geleden

jan, het is geen slechte monteur, hij heeft 25 jaar bij de ANWB gewerkt, hij heeft alleen een ander probleem opgelost en had vandaag geen tijd meer. Uiteraard wil ook hij de boel schoonmaken, de motor een tijd laten lopen en dan een diagnose stellen. Ik dacht alleen dat dit verhaal bij iemand bekend voor zou kunnen komen.

Ronert68 (0), 8 jaar geleden

2 slangen vastgezet van de carterventilatie, lekt nog een klein beetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.