Saab 900: Elektrische voorramen defect

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: B202

Beste Saabliefhebbers,

Ik heb een cabrio 900 turbo uit 1991. Plotsklaps zijn beide electrische ramen voor uitgevallen. Ik hoor zelfs geen zoemend geluid meer of een tijdelijke vertraging vd stationairstand als ik de knopjes indruk. Niets!. De achterramen doen het wel gewoon. Heb bij Elferink een andere schakelaarunit gekocht maar dat helpt ook niet. Zekering onder de achterbank gecheckt. Weet iemand waar het relais zit van de ramen? In de schakelaar ingebouwd of elders? Wat kan er mogelijk anders aan de hand zijn?
Alvast dank voor de adviezen! Grt Jeroen

Busselmania

Geplaatst door Busselmania (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 900? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Begin met meten van spanning op je schakelaar(s).

Busselmania (0), 8 jaar geleden

Dag Ralf,

Ik heb vandaag met de multimeter de spanning gemeten. Er staat geen spanning op de schakelaar. De schakelaar zelf heb ik ook getest en die doet het. De zekering onder de achterbank is ook in orde.
Er is dus geen stroomtoevoer. Wil liever niet zomaar de deur openmaken om motor en bekabeling daar te checken dus zoek naar een optie elders. De deuren zijn bovendien beiden op 1 moment gestopt met werken. Had eerder geen last van haperingen.

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Dan zul je toch de bedrading vanaf die zekering moeten nalopen. Daar zit ergens een onderbreking.

Om zeker te zijn, kun je aleerst een draad pakken en zo 12V spanning op die schakelaar zetten. Maar dan moet je wel zeker weten, welke dat draadaansluiting dat is.

Busselmania (0), 8 jaar geleden

Dank voor je advies Ralf, het klinkt wel als een enorme operatie want veel bedrading is verborgen. Ik weet nog niet of ik dit kan oplossen. Toch dank voor je reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 900 of stel zelf een nieuwe vraag.