Seat TOLEDO: Start problemen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AKL, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Beste auto liefhebbers,

Ik heb al geruime tijd het probleem dat mijn Toledo uit 2001 niet goed start. Het volgende bericht heb ik gepost op het SEAT forum, echter heeft dit niet geleid tot een oplossing. Voor diegene die de hele discussie willen lezen post ik hieronder de link naar het betreffende forum.

http://www.seat-online.nl/showthread.php...

Ik bezit sinds enkele maanden een Toledo 1.6 uit 2001. Sinds een tijdje heb ik problemen met starten wanneer ik vroeg in de ochtend naar mijn werk rijd. Het is dan koud buiten en wellicht ook een beetje vochtig. Vaak weet ik wanneer er dauw op de voorruit te zien is dat ik problemen ga krijgen. Bij het starten weigert hij vaak de eerste en of tweede keer. De derde keer heb ik vaker geluk. Het gebeurd ook vaak genoeg dat hij helemaal niet start totdat de zon begint te schijnen en de motorkap warmer wordt. Van de week heb ik een kleine hitte ventilator richting de temperatuursensor laten blazen en na een tijdje wachten startte hij gewoon. Een vriend van mij is automonteur en werkt bij Hegeman. Hij heeft mij een beetje geholpen met het vinden van het probleem. Tot op heden nog niet gelukt. De temperatuursensor en de inlaatsensor beide nagekeken maar geen vreemde waardes bij koude motor. De bougies waren een beetje zwart en zijn momenteel ook vervangen. Verder werkt de auto naar behoren en geeft het uitlezen ook geen storingen aan. Wie o wie of er ideeën waar het aan zou kunnen liggen en of weet de oplossing?

Reeds vervangen zijn:

√ Bobine
√ LMM sensor
√ Bougies
√ Temperatuursensor

Momenteel denk ik aan de krukas sensor of nokkenas sensor. Verder las ik iets over een contactblokje bij het contact?! Ik hoop dat hier iemand rond neust die mij tot de oplossing kan leiden.

Wottert

Geplaatst door Wottert (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Audidriver73 (0) PRO, 7 jaar geleden

Spuit bougiekabels eens nat bij droge warme motor en kijk/luister of motor dan anders gaat lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.