Seat IBIZA: Startprobleem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: APQ, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem.
M'n oude Seat Ibiza start niet meer.
Nu met de vochtige herfst wil m'n auto niet meer starten.
Zondag reed ik een stukje en viel toen uit, maatje geprobeerd aan te duwen maar lukte niet.
Weer ingestapt en de motor liep weer.
Vervolgens 2 km verderop stil gezet en 5 minuten later weer gaan rijden.
Elke keer leek het bij begin gaspedaal intrappen of de motor wil afslaan. Dar gebeurde elke keer weer maar starte ook weer.
Aangekomen op de plek de auto 5 uur laten staan (vissen) om hem vervolgens weer te starten en toen liep hij helemaal top.
Als de motor goed op temperatuur is heb ik geen problemen, echter nu wil hij al dagen niet starten.
De startmotor draait rond, accu is nieuw en brandstofpomp en startrelais zijn in orde.
De auto mist wel de kunststof plaat die de motor beschermt tegen steenslag.
Vorig jaar in de herfst of winter geen problemen gehad maar nu slaat hij niet meer aan.
Kan de ontsteking vochtig zijn? Bougies of de kabels hiervan?
De motor loopt bij koude temperatuur (als ie start) ookniet lekker regelmatig en wil dus afslaan in de versnelling bij gas geven.
Wie kan mij helpen?
Ik hoor graag van jullie, alvast bedankt.

Mvg Mike

MikeKnox

Geplaatst door MikeKnox (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

john4967 (0), 7 jaar geleden

als bougies niet goed zijn loopt hij op bv drie poten. dus heel erg schokken. bij bougiekabel ook loopt schokkend. de verdeelkap kan of een scheurtje inzitten of dat palletje in het midden veert niet meer. ook de verdeelpunten kunnen dan weggesleten zijn. de bougiekabels en kap kunnen vochtig zijn. je kunt dan sprayen. niet lekker regelmatig lopen toerental kijken. is hij net aan stationair. luchfilter staat deze op winter of zomerstand. sprayt hij benzinemengsel in de carbarateur als je start. anders andere kap plus bougies evt sloop kijken. of de koudestart klep blijft hangen. starten doe hij wel maar bij gas geven smoort er iets. afslaan in versn. kan ook nog koppeling zijn. je duwt hem aan in bv zn twee dan gaat net de motor een tandje verder op het punt waarop hij wel start hij spuit dan genoeg mengsel in de carbarateur. als je stilstaat om te starten niet. ook draait het asje in de verdeler een tandje verder net op het punt waarop het contakkie goedstaat. dus verdelerkap eraf insprayen verdelerkap er weer op nog eens proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.