Seat TOLEDO: Gele motor lampje brand (diagnose/ te veel verontreiniging) na d

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AQN, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 125

Hallo mensen op dit forum,
Op meerdere plekken wordt dit forum aangewezen als de plek als er wat fout is met de auto en ook ik waag een gokje. Vandaag heb ik namelijk zoals bijna altijd weer kunnen rekenen op mijn Seat maar vandaag ging het net allemaal wat anders. Ik heb gister een langere rit gemaakt dan normaal naar de Efteling +/- 120km vanaf waar ik vertrok en hier reed mijn auto prima. Maar een dag later loopt de auto niet helemaal zuiver.

Ik heb die dag de auto 4 gepakt en allemaal korte ritjes om iemand weg te brengen en op te halen maar na dat ik de eerste keer terug kwam liep de auto niet helemaal zuiver stationair. De auto bleef hangen op 1500 toeren en schommelde tussen de 1500 en 2000 ? later deze dag liep hij ook niet veel beter stationair en bleef de auto hangen op 1200 waar deze normaal rond de 800 maakt. Om de dag af te maken eindigde het verhaal met een geel motor lampje en vraag me nu af waar het aan kan liggen.

Dit zodat ik een beetje rekening kan houden met de kosten van reparatie of dat ik dit misschien wel zelf kan. Ik hoop zeer dat jullie mij kunnen helpen want de auto zelf rijdt niet anders dan normaal buiten het rare stationair torental om. Ik heb namelijk nog zo veel plezier van deze auto en hoop dit nog lang zo te houden.
groet frank.

frank_h

Geplaatst door frank_h (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Kan valse lucht zijn , vacuumslangetje , spruitstukpakking enz.
Maar uitlezen geeft misschien een directe oplossing , er zit namelijk doordat het lampje brand een foutcode opgeslagen , deze zal info verstrekken , nr. met beschrijving gaarne hier plaatsen.

Audidriver73 (0) PRO, 7 jaar geleden

Inderdaad eerst laten uitlezen, als je aan rijden niks merkt zoals inhouden of stotteren, zou het een vervuild gasklephuis kunnen zijn, dit kun je wellicht zelf schoonmaken, maar kan zijn dat hij daarna alsnog ingeleerd dient te worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.