Seat Ibiza: Stuurbekrachtiging valt uit

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 75

Gebruik eens een diagnose apparaat welke wel met de auto communiceerd...

PrimeApe

Geplaatst door PrimeApe (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

PrimeApe (0), 7 jaar geleden

Hallo

Mijn servo valt uit nadat ik de motor start. Er komt een waarschuwingslampje branden en het sturen word enorm zwaar. Soms slaat de servo terug aan maar meestal maar een 10 tal sec. De foutcode kan niet uitgelezen worden want het meettoestel kan niet connecteren met de computer van de auto. De zekeringen zijn ook nagezien en ook hier niks te merken van schade of slechte verbinding. Iemand een idee?

blue devil (0), 7 jaar geleden

Dit heb ik eerder gehad met een Opel corsa toen bleek de computer door vocht aangetast te zijn waar door hij niet meer kon communiceren met de stuurbekrachtiging maar zonder fout code

PrimeApe (0), 7 jaar geleden

[quote=blue devil]Dit heb ik eerder gehad met een Opel corsa toen bleek de computer door vocht aangetast te zijn waar door hij niet meer kon communiceren met de stuurbekrachtiging maar zonder fout code[/quote]

Idd, het apparaat geeft niet weer waar het probleem zit. De garage deed een gok en het zou de stuurbox zijn. Hiervoor vragen ze 1250 eur...maar ze kunnen niet met zekerheid zeggen of het dit wel is. Soms werkt de servo terug voor een dag.

PrimeApe (0), 7 jaar geleden

[quote=Hans4040]Gebruik eens een diagnose apparaat welke wel met de auto communiceerd...[/quote]

Ze gissen op een defecte stuurbox...maar die kost 800 eur zonder uren, ruwe schatting 1250 eur. Maar er is geen zekerheid. Seat doet een tegemoetkoming van 50%...waar ik niet mee akkoord ga. De wagen is 3 jaar oud en heeft amper 40 000 km.

P. Kelder (0) PRO, 7 jaar geleden

Juist de dealer, Seat dient een behoorlijk diagnose uit te kunnen voeren. En kan dat ook en zonder dat de klant daarbij op onnodige kosten wordt gejaagd.
Daar zijn hun dealer voor met op de achtergrond de importeur als back-up.....

Van gissen is geen sprake ze moeten gewoon hun werk doen.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.