Skoda Fabia: Amundsen Navigatie Skoda Fabia

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.2 TDI

We hebben het probleem dat de Amundsen navigatie meestal niet werkt van onze Skoda Fabia. Sinds de aanschaf heeft deze 2 maanden feilloos gewerkt en heeft sindsdien problemen met het vinden van de satellieten (geeft aan GPS_NO_FIX en vindt helemaal geen satellieten). De antenne en de software zijn al vervangen, maar tevergeefs. Bij anderen is zelfs de gehele module in de auto vervangen, maar ook dat was tevergeefs. Skoda heeft nog steeds geen oplossing voor dit probleem. Heeft iemand hetzelfde probleem of heeft iemand suggesties?

eboxweb

Geplaatst door eboxweb (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

dreuge (0) PRO, 12 jaar geleden

Zit de Amundsen af fabriek in de auto of is de navi achteraf ingebouwd?

eboxweb (0), 12 jaar geleden

De navigatie zit er af fabriek in.

dreuge (0) PRO, 12 jaar geleden

De antenne en software zijn vervangen/gewijzigd. En de complete navigatie is bij jou nog niet vervangen? De garage zou eventueel een losse GPS antenne er aan kunnen doen en die bovenop dashboard leggen en gaan rijden. Kjijken of er dan wel sattelieten te vinden zijn. Of de Amundsen even wisselen met een andere auto. En kijken of dat helpt.

eboxweb (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de suggesties. We zullen het zeker aan de garage gaan voorleggen en hopen dat ze hiermee het probleem kunnen oplossen. Zou gauw ik meer weet laat ik het hier weten.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

De auto is van 2011,nieuw aangeschaft dus.
De garage kan toch wel een navigatie systeem draaeiende krijgen?.
Anders zullen ze de importeur of de fabrikant van het systeem moeten raadplegen.
En anders vervangen ze alles maar.
Dit moet toch niet zo moeilijk zijn.

eboxweb (0), 12 jaar geleden

Je zou zeggen dat het vrij eenvoudig op te lossen zou moeten zijn, maar bij de Skoda garage wisten ze ons te vertellen dat er meerdere van dergelijke problemen bekend waren en dat ze zelfs bij de importeur nog geen oplossing hebben.

Dolf 51 (0), 12 jaar geleden

Vorige week ook melding GPS_NO_FIX ;druk op i-toets (op Admudsen naast CD gleuf) positie en hoogte zijn leeg : oorzaak sateliet antenneprint is door water aangetast; is door Skoda dealer in Zwolle onder garantie direct vervangen door nieuwe antennevoet achter op Skodadak; nu weer beschikbare satelieten = 09 en gebruikte satelieten =09; geeft de juiste info weer.

eboxweb (0), 12 jaar geleden

Inmiddels hebben we al geruime tijd weinig of geen problemen meer met de navigatie. De navigatie is enkele maanden geleden ineens weer gaan werken. Wel hebben we het idee wanneer je het contact aanzet dat de navigatie dan eerst de satellieten zoekt en daarna kun je dan starten en zonder problemen de navigatie gebruiken. Die antenneprint is bij onze auto ook al vervangen en dat leverde toen niets op. Het blijft een raar fenomeen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.